Bucuresti

Ai obiecte în stare bună pe care nu le mai folosești? Valorifică-le!

Ai obiecte în stare bună pe care nu le mai folosești? Valorifică-le!

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
190

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Te gândești că ar trebui să te organizezi mai bine și să renunți la lucrurile inutile din casă? La fel ca multe alte persoane aflate în situația ta trebuie să faci inventarul obiectelor pe care nu le folosești și să încerci să le valorifici. Fără îndoială că este ușor să le duci la tomberon, însă anumite produse pot fi reutilizate dacă sunt în stare bună. În plus, vânzarea lucrurilor second-hand este un mod prin care poți face ușor rost de bani, așa că se merită să le oferi obiectelor din locuința ta șansa la o a doua viață. Iată ce alternative ai pentru valorificarea lor:

Apelează la o casă de amanet

Una dintre cele mai simple soluții pe care le poți lua în considerare pentru valorificarea lucrurilor vechi este să mergi la o casă de amanet. Într-o astfel de unitate poți duce bijuterii din metale prețioase, electronice, electrocasnice, ceasuri, genți de lux, scule electrice, unelte sau multe alte produse asemănătoare aflate într-o stare bună. Poți apela la Credit Amanet București pentru astfel de servicii, mai ales că anumite obiecte, cum sunt bijuteriile din aur, se acceptă în orice formă sau stare, atât în regim de amanet cât și de vânzare. Prin urmare, ai posibilitatea de a lăsa obiectele drept garanție pentru un împrumut financiar sau le poți vinde direct casei de amanet, în urma unei evaluări corecte și transparente.

Vinde obiectele nefolosite online

După cum știi deja există o mulțime de platforme online prin intermediul cărora poți vinde și achiziționa lucruri second-hand. Pentru început, fă o curățenie generală ca să poți identifica toate obiectele pe care nu le mai folosești. Verifică starea acestora și repară-le, dacă este necesar, pentru că un produs funcțional va avea un potențial mai mare de vânzare, precum și șansa de a fi vândut mai scump. În cazul în care ai anumite obiecte care nu mai sunt în stare perfectă de funcționare, ca de exemplu un calculator, încearcă să-l vinzi pe componente.

După ce ai creat lista cu lucrurile la care intenționezi să renunți, creează-ți conturi pe platformele dedicate și pune obiectele la vânzare. Ai grijă să atașezi poze cu acestea și să le oferi potențialilor cumpărători cât mai multe informații. De asemenea, stabilește un preț corect și fii cât se poate de sincer cu privire la produsele comercializate dacă vrei să le vinzi cât mai repede. Totodată, ia în considerare și faptul că o astfel de operațiune este și puțin riscantă deoarece seriozitatea persoanelor din spatele ecranului nu este garantată și nici nu ai siguranța că evaluarea obiectelor este corectă.

Mergi la magazinele de specialitate

Obiectele second hand sunt la mare căutare deoarece mulți oameni consideră că este mai avantajos să achiziționeze obiecte care au un anumit grad de uzură, dar încă sunt în stare de funcționare. Iar pentru acest lucru există magazine de specialitate unde sunt comercializate exclusiv produse care au fost deja mai mult sau mai puțin folosite. Poate fi vorba despre obiecte de artă, jucării, piese de mobilier, decorațiuni, aparate electrocasnice ori diverse produse electrice și electronice. Practic, tot ceea ce consideri că ocupă prea mult spațiu în locuința ta poate fi valorificat într-un astfel de centru. De pildă, dacă ție nu-ți mai sunt de folos multe dintre hainele din dulap, există magazine second-hand care le achiziționează pentru revânzare. Nu vei primi aceeași sumă de bani pe care ai cheltuit-o inițial, dar tot vei obține ceva mai mult decât în cazul în care le arunci sau pur și simplu îți ocupi dressingul cu ele.

Uneori, lucrurile pe care nu le folosești îți încarcă foarte mult locuința, ceea ce devine obositor atunci când nu ai la dispoziție suficient spațiu de depozitare. În plus, obiectele se pot degrada în timp, așa că cea mai bună alegere este să încerci să obții ceva bani pe ele. Încearcă să faci această schimbare dacă vrei să mai multă ordine și mai mult loc în casa ta!

Sursa foto: p2.piqsels.com/preview/673/512/860/books-smartphone-black-mobile-phone.jpg