Bucuresti

Avarii la nivelul turbinei auto și procesul de reparație al acesteia

Avarii la nivelul turbinei auto și procesul de reparație al acesteia

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
330

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Avariile apărute la nivelul turbinei din structura unui motor turbo implică lucrări de reparație descrise de o muncă intensivă, cu obiectivul clar de a remedia problemele acestui agregat auto important. Despre principalele probleme tehnice ale turbinei și pașii de lucru ce trebuie parcurși, pentru o rezolvare rapidă a posibilelor avarii produse, în rândurile de mai jos.

Ce probleme tehnice poate întâmpina turbina auto?

Timpul și uzura constantă, în fața cărora poate fi expusă turbina (cunoscută și sub denumirea de turbosuflantă), reprezintă principalii factori declanșatori ai unor avarii produse în această zonă a motorului. Chiar și pătrunderea unui corp străin în interiorul acesteia poate cauza defecțiuni ce ar implica vizita la un service auto. Atunci când mașina merge constant supraturată, turbina se poate defecta ca urmare a autoalimentării sale cu uleiul acumulat în tubulatura de admisie. Atunci când se evită sau se amână curățării tubulaturii de admisie și a intercoolerului, problemele tehnice ale acestui agregat pot începe să fie vizibile.

Cum se poate repara o turbină?

Atunci când sunt probleme cu această piesă auto și mergi cu mașina la un service specializat, iată o serie de măsuri ce pot fi luate, cu scopul de a remedia defecțiunile de la nivelul acesteia:

  • Se demontează, se inspectează și se reasamblează turbina cu garnituri, segmenți și rulmenți noi.Secundar, se pot implementa și alte lucrări pentru rezolvarea anumitor probleme apărute.
  • Se verifică întregul lot de tolerante din structura turbinei: segmenții, compresorul, axul rotorului, precum si toate elementele de fixare.
  • Se verifică și se corectează echilibrarea turbinei, pe baza unor tehnologii computerizate de ultimă generație, la viteze foarte mari (peste limita normală de rulare a acestui agregat.

SFATUL EXPERTULUI
: Alege o firma specializata in repararea turbosuflantelor ce eliberează și dovada printată a echilibrării sale, cu datele obținute în urma acestui proces de verificare. Atelierul Robnec este cea mai bună variantă, în acest sens. Cu peste 25 de ani de experiență în recondiționarea turbinelor, Robnec oferă soluții complete și garanția unor lucrări calitative.

  • Se curăță toate elementele turbosuflantei, cu soluții descrise de un nivel ridicat al preciziei, ținându-se cont de elementele de dimensiuni reduse ale acesteia, nivelul de toleranță redus și vitezele foarte mari la care rulează.
  • Se continuă și cu alte verificări de natură secundară, ce vizează filetele, șuruburile, garniturile, segmenții, dar și alte piese în mișcare ale unei turbosuflantei. Dacă nu se pot repara, cea mai eficientă soluție de remediere a problemelor constă în schimbarea acestora.

Robnec: Atelierul auto cu experiență în repararea turbosuflantelor


Dacă îți dorești un proces de remediere calitativ, realizat la un atelier auto cu experiență în găsirea de soluții eficiente pentru problemele acestei piese auto, alege cu încredere serviciile Robnec pentru:

  • reparații turbosuflante automobile
  • reparații turbosuflante camioane
  • reparații turbosuflante autocare
  • reparații turbosuflante utilaje mari
  • reparații turbosuflante ambarcațiuni.

Aceste servicii de ultimă generație includ: diagnosticare turbină, verificare computerizată turbină și testare turbină, astfel încât acest element vital pentru motorul mașinii pe care o conduci să poată funcționa din nou la parametri optimi.

Sursa foto: shutterstock.com