Bucuresti

Balako, castigatoare la Gala Premiilor Jazz!

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Vizualizari
454

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Balako, castigatoare la Gala Premiilor Jazz!

Balako s-a aflat printre castigatorii din acest an ai Galei Premiilor Jazz ce s-a desfasurat pe 5 aprilie, la Hard Rock Cafe. Evenimentul este organizat de Fundatia Muzza, alaturi de Ministerul Culturii si Institutul Cultural Roman, iar editia din acest an a fost cea de-a XIII-a. Gala realizata de Alexandru Sipa isi propune sa fie cel mai important eveniment anual dedicat muzicii jazz, premiind numele care s-au evidentiat in acest domeniu in anul precedent.

Juriul alcatuit din Olivia Sima -realizator si prezentator SRR, Anca Romeci - realizator si prezentator - SRR, Radu Canarache - jazz fan, Alex Revenco - jurnalist si Alexandru Sipa - presedintele Fundatiei MUZZA si presedintele juriului, i-a ales pe cei de la Balako castigatori ai sectiuniiFormatia anului pentru concertul de debut in aceasta formula ce a avut loc pe terasa de la Promenada Mall, precum si pentru prezentele de succes de la North Sea Jazz Festival, Sibiu si Timisoara, Sziget Festival, dar si pentru lansarea albumului de debut, COLOURS.

Balako a mai primit o nominalizare si la categoria CD-ul anului, pentru materialul Colours (lansat in luna septembrie 2014 si produs de Music in Space), numarandu-se printre performerii serii, acestia urcandu-se pe scena Galei Premiilor Jazz pentru un recital special.

Avand radacini pe continente si in culturi diferite, din Cuba pana in Romania, din Mexic spre Ungaria si Slovacia, membrii BaLaKo sunt muzicieni profesionisti care au impartit scena de-a lungul timpului cu nume celebre precum Buena Vista Social Club, Manolito Simonet y Su Trabucco, Bamboleo, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte.

Dupa aparitii la doua dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume, Montreux Jazz Festival si Nord Sea Jazz, si la Sziget Festival (Ungaria), dar si concerte in cadrul unor evenimente locale precum Plai Festival, cei de la Balako au lansat albumul Colours, un material ce include atat coveruri ale unor piese celebre precum (La Negra Tomasa, Spain sau Saraiman), cat si creatii proprii ca How High is The Mood, Timba Pa Mama sau melodia ce da titlul albumului. Elena Ionescu (Mandinga) a colaborat si ea cu cei de la BaLaKo la trei piese de pe noul material: Saraiman, Carnaval si Carciuma.

Balako pregateste o serie de noi concerte pentru aceasta vara, urmand sa anunte in curand toate evenimente la care va participa.

Facebook Balako:https://www.facebook.com/BalakoOfficial