Bucuresti

Ca la hotel: iată ce condiții oferă căminele premium pentru bătrâni

Ca la hotel: iată ce condiții oferă căminele premium pentru bătrâni

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
122

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deseori, devine dificil să ai grijă de cei dragi, care sunt în vârstă și nu se mai pot descurca singuri. Ei au în continuare nevoie de companie, de socializare, de îngrijire și poate chiar de ajutor pentru activități pe care înainte le puteau face fără probleme. Din păcate, nu îți poți dedica întregul timp ca să stai cu ei, chiar dacă ți-ai dori asta.

A venit momentul să cauți cea mai bună soluție pentru părintele sau bunicul tău, astfel încât el să primească în continuare cea mai bună îngrijire și să beneficieze de cele mai bune condiții. De aceea, îți recomandăm să alegi pentru el un cămin de bătrâni premium, unde se va simți la fel de bine ca la un hotel de lux sau chiar ca acasă.

Iată care sunt condițiile pe care le poate oferi un cămin premium și de ce susținem că, într-adevăr, aici serviciile de cazare sunt la fel de bune ca la un hotel!

Camere spațioase și luminoase

Vizitează câteva centre de acest fel și verifică modul în care arată camerele pentru rezidenți! O să vezi că, într-un cămin premium, vârstnicii sunt cazați în camere spațioase, luminoase și bine aerisite, cu mobilier modern, elegant și confortabil, ca să se poată deplasa ușor și să nu existe riscul de accidentări. Fiecare cameră are baia proprie, iar rezidenții pot să opteze pentru tipul de cazare dorit: cameră single sau cu mai multe paturi, dacă doresc să socializeze mai mult și starea lor de sănătate permite asta.

Spații comune ideale pentru socializare

Socializarea este extrem de importantă pentru vârstnici, de aceea este esențial ca ei să aibă acces la spații comune sigure și confortabile, unde să poată interacționa cu alți rezidenți. Sala de mese, holul de primire și saloanele sunt locuri ideale pentru discuții, jocuri de societate, serate muzicale sau cluburi de lectură. Personalul angajat la un cămin de lux organizează inclusiv evenimente de acest fel, pentru rezidenții care pot și doresc să fie activi și să participe.

Activități în aer liber

Pentru că mișcarea este esențială pentru sănătate, alege un cămin premium care să dispună de o curte sau de un parc în apropiere, astfel încât persoana dragă să se poată plimba zilnic în aer liber. Rezidenții care sunt independenți pot să participe inclusiv la scurte excursii organizate în apropiere de către personalul centrului, în timp ce vârstnicii care suferă de anumite afecțiuni se pot relaxa la aer, stând pe terasă sau în curtea căminului.

Locație centrală

Un alt aspect important este amplasarea căminului pe care vrei să-l alegi. Caută unul care să fie cât mai central, cu acces ușor la mijloacele de transport, astfel încât să poți ajunge oricând dorești, ca să-ți vizitezi părintele sau bunicul. În acest fel, nu vei pierde mult timp pe drum și ai totul aproape, dacă va fi nevoie să faci cumpărături.

Meniu personalizat

Regimul alimentar este extrem de important pentru o persoană în vârstă, pentru că, de cele mai multe ori, suferă de o boală cronică. Prin urmare, trebuie să respecte anumite interdicții: mâncare fără sare, fără zahăr sau grăsimi. Nu toți au însă aceleași probleme de sănătate și aceleași nevoi, de aceea este important să alegi un cămin premium, care oferă rezidenților săi un meniu personalizat, în funcție de afecțiunile fiecăruia. Mai mult, acest meniu este conceput de către un nutriționist, care va ține cont de recomandările medicului. Astfel, ai garanția că persoana dragă va fi în siguranță și va consuma numai alimente sănătoase și echilibrate nutrițional.

Prin urmare, un cămin premium pentru bătrâni oferă condiții deosebite de cazare, la cele mai înalte standarde, similare unui hotel de lux.

Sursa foto: affinity.ro/galerie-foto/