Bucuresti

Cadouri mici, dar de impact: cum să le alegi în funcție de destinatar

Cadouri mici, dar de impact: cum să le alegi în funcție de destinatar

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
80

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dimensiunea unui dar nu contează. Un cadou mic poate avea, adesea, exact impactul dorit, dacă știi cum să-l alegi. Acesta poate arăta cât de mult cunoști sau apreciezi persoana căreia i-l oferi. De aceea ar trebui să alegi darul ținând cont de anumite aspecte. Află din acest articol cum poți să alegi cadouri mici, dar de impact.

Gândește pe termen lung


Un lucru la care trebuie să te gândești atunci când oferi un cadou este dacă poate fi util pe termen lung, în loc să te axezi pe impactul de moment pe care îl poate oferi acesta. Semnele de carte din lemn pot fi făcute cadou celor dragi, deoarece, dacă respectiva persoană iubește lectura, va utiliza semnul de carte pentru mult timp de acum înainte.

Cel care oferă cadoul se gândește, în mod special, la momentul în care vor vedea zâmbetul de pe fața celui care îl primește. În schimb, persoana care primește cadoul se gândește la cât de util sau plăcut va fi cadoul pe termen lung. De aceea, se recomandă să alegi produse care vor încânta persoana, nu doar momentan, ci și pe viitor. În cazul în care nu cunoști persoana foarte bine, poți alege cadouri generaliste, precum o agendă. Desigur, agenda poate fi utilă și în cazul în care cunoști persoana foarte bine, în cazul în care este una ocupată mereu cu tot felul de activități pe care trebuie să le noteze undeva.

Cumpără pe baza intereselor comune


Pentru a te asigura de un impact mai puternic, poți să analizezi lucrurile pe care le ai în comun cu persoana căreia îi oferi darul. În loc să te axezi pe propriile tale preferințe și să le ajustezi având în cont de diferențele dintre tine și cealaltă persoană, axează-te pe lucrurile pe care le aveți în comun. Evident, ai tendința de a alege ceea ce este mai bun pentru tine. Deci, dacă ai ceva în comun cu cineva, alege un produs dintr-o categorie pentru care aveți aceeași afinitate, deoarece, un lucru care îți place ție în acest caz, ar putea să-i placă și persoanei dragi.

De exemplu, dacă ești într-un fan club cu cineva, dacă amândurora vă place sportul, dacă iubiți filmele, toate acestea sunt un punct bun de plecare. Gândește-te la o serie de lucruri pe care le-ai aprecia tu din categoria respectivă și încearcă să pliezi cadoul pentru persoana căreia vrei să-l oferi. Vei observa că alegerea cadoului va deveni mult mai ușoară astfel și vei resimți mai puțină presiune atunci când trebuie să alegi darul.

Nu pune accent pe preț


Deși ideea de a oferi un cadou scump este tentantă, pentru a te asigura că lași o impresie puternică, un preț mai mare nu garantează succesul darului. Cu cât cheltui mai mulți bani, cu atât te aștepți ca persoana care primește atenția să aprecieze gestul mai mult. În realitate, nu există nicio dovadă care să ateste că un cadou mai scump este mai apreciat decât un cadou util, ce chiar poate fi folosit și aduce bucurie. De cele mai multe ori, nu contează cu adevărat cât de mult cheltuiești pe un cadou, ci cadoul în sine.

Așadar, dacă vrei să cumperi un cadou unui cadru didactic, de exemplu, un dar care să arate adevărata apreciere pe care o resimți pentru acesta ar putea să aibă un impact mult mai puternic decât un cadou scump, care ce poate uita mai repede. Alege cadoul în funcție de aceste sfaturi și sunt șanse foarte mari ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor - atât pentru tine, cât și pentru persoana care primește darul.

Sursa foto: shutterstock_2067742310.jpg