Bucuresti

Care sunt beneficiile brânzeturilor de vacă

Care sunt beneficiile brânzeturilor de vacă

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
91

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Lactatele nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, deoarece sunt o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale. Iar brânzeturile din lapte de vacă sunt esențiale, pentru că acestea conțin toți nutrienții necesari pentru pentru dezvoltarea sănătoasă a organismului și pentru buna funcționare a sistemului imunitar. În plus, brânzeturile de vacă pot fi consumate într-o mulțime de variante și rețete, așa că iată câteva motive pentru ar trebui să consumi mai des aceste lactate.

Previne cancerul de sân


Studiile au demonstrat că vitamina D și calciul din produsele lactate pot reduce riscul de apariție al cancerului de sân. Cercetarea a fost efectuată pe o perioadă de peste 15 ani, în urma căreia, experții au constatat că în cazul femeilor aflate la premenopauză, nivelul ridicat al calciului și al vitaminei D au scăzut extrem de mult riscul de apariție al cancerului de sân. Iar printre produsele care conțin cea mai mare cantitate de calciu se numără și brânza proaspătă de vacă, pe care o poți consuma la micul dejun, cu legume sau cu dulceață.

Sursă de nutrienți pentru gravide


Medicii recomandă femeilor însărcinate să consume brânză de vaci, deoarece aceasta este o sursă bogată de substanțe nutritive. Viitoarele mame au nevoie de calciu în timpul sarcinii, așa că brânza de vaci este cea mai bună soluție.

Întărește oasele


Brânzeturile din lapte de vacă sunt o sursă bogată de calciu, iar acest lucru este un beneficiu, mai ales pentru copii, care încă se află în creștere. Calciul ajută la construirea oaselor puternice, așa că cei mici ar trebui să consume mai des brânză de vaci, pentru a se putea dezvolta sănătos. În plus, consumul de alimente bogate în calciu ajută și la prevenirea osteoporozei, reduce riscul apariției cancerului de colon și ajută sistemul nervos să funcționeze corect.

Menține echilibrul glicemiei

Pe lângă faptul că este o sursă bogată de calciu, brânza de vaci conține și foarte mult magneziu, care este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului. Dacă în corp nu există suficient magneziu, te poți confrunta cu crize de stres, crampe musculare, crize de insomnie, dar și dureri articulare. Tocmai de aceea, este necesar să consumi produse lactate, și în special brânzeturi din lapte de vacă, pentru a-ți acoperi aportul zilnic de magneziu. Acesta ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind de altfel atacurile de inimă, constipația și tulburările psihiatrice.

Reduce riscul accidentelor cerebrale

Brânzeturile din lapte de vacă conțin și potasiu, care contribuie la o serie de funcții vitale ale organismului, cum ar fi reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, impulsurile nervoase, asigură o bună funcționare a digestiei, dar și echilibrarea PH-ului. Totuși, studiile au demonstrat că un aport regulat de potasiu poate preveni riscul de accident vascular cerebral, pentru că acesta scade tensiunea arterială, dar și contracția vaselor.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Brânza de vaci este o sursă de fosfor pentru organism, iar acest mineral joacă un rol major în formarea de ARN și ADN. În plus, este esențial pentru procesul de dezvoltare a oaselor și a unei danturi sănătoase, alături de calciu. Iar fosforul are un efect benefic și asupra digestiei, influențând modul în care corpul uman stochează și utilizează energia.

Sursă de proteine


Cel mai mare beneficiu al brânzeturilor din lapte de vacă este faptul că aceste produse sunt bogate în proteine. De altfel, parmezanul este cel mai bogat în proteine, fiind urmat de brânza cheddar și brie. La rândul ei, și telemeaua de vacă este o sursă de elemente nutritive benefice, aminoacizi, peptide bioactive, vitamine și minerale, iar 100 g de telemea îți pot asigura aproximativ 19 g de proteine.

Așadar, brânzeturile din lapte de vacă nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică, deoarece sunt bogată în proteine, minerale și vitamine, necesare pentru buna funcționare a organismului.

Sursa foto: unsplash.com/photos/4cLcM8aYDWA