Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Care sunt criteriile de alegere a unui cămin de bătrâni

Care sunt criteriile de alegere a unui cămin de bătrâni

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
313

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În anumite stadii ale vieții, o persoană poate avea nevoie de o îngrijire mult mai atentă, care, de multe ori, poate fi indisponibilă acasă. Acesta este și cazul bătrânilor care suferă de Parkinson, ori Alzheimer sau demență. Aceste boli afectează atât sănătatea fizică, cât și cea mentală, dar mai ales activitatea socială și conduita unui vârstnic față de cei apropiați.

La nivel global, 55 de milioane de oameni suferă de demență, iar 60% dintre aceștia trăiesc în societăți slab și mediu dezvoltate. Numărul de persoane afectate ar putea ajunge la 78 de milioane în 2030 și 139 de milioane în 2050 (1). Iată câteva dintre criteriile de luat în calcul în cazul în care un apropiat are nevoie de internarea într-un centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice.

Specialiștii medicali și tratamentele disponibile

Luând în considerare starea în care se află viitorul rezident, ar fi indicată alegerea unui centru care să dispună de personal medical specializat și, în cazul în care afecțiunea a avansat, de îngrijiri paliative. Printre complicațiile pe care demența, Parkinson sau Alzheimerul le pot da, se numără și pierderea capacității de a funcționa sau de a se îngriji, a abilității de a interacționa cu ceilalți, scade durata de viață și crește riscul de infecții în organism (2). Astfel, nevoia de supraveghere constantă și de a găsi tratamentul potrivit se accentuează.

Activitățile sociale dedicate persoanelor cu afecțiuni degenerative

Desigur, activitățile sociale sunt importante pentru menținerea stării de bine, de aceea un cămin de bătrâni care desfășoară activități recreative adaptate problemelor pe care rezidenții le întâmpină ar fi cel mai indicat. În cazul celor care suferă de Alzheimer sunt recomandate activități precum prepararea unor rețete simple, activități ușoare de curățenie, îndeletniciri artistice, precum pictura sau modelarea cleiului. Pentru bătrânii suferinzi de Parkinson, preocupări precum meșteșugurile artistice, asemenea celor menționate mai sus, cântatul, fie cu vocea sau la un instrument, sau programele de mișcare, chiar și dansul, ar putea îmbunătăți starea psihică și fizică a rezidentului.

Modul în care familia este ținută la curent și integrată în viața bolnavului

Deși un rezident al unui cămin de bătrâni face parte dintr-o nouă comunitate, familia nu ar trebui să lipsească din peisaj. De la vizite regulate, la informații zilnice despre starea pacientului, dar mai ales în caz de urgență, familia poate fi integrată în viața vârstnicului. Desigur, îngrijirea pacientului ar trebui lăsată în grija personalului, iar familia poate astfel să participe la activitățile de recreere și socializare alături de rezident. Conform unui studiu din 2017, din jurnalul The Gerontologist, implicarea familiei a fost un predictor puternic al calității vieții rezidenților.

Familiile care au făcut vizite dese și au oferit mai mult ajutor cu îngrijirea personală au perceput calitatea vieții rezidenților mai scăzută, în timp ce cei care au comunicat frecvent cu personalul unității au avut o impresie mai bună despre condițiile de trai ale persoanei vârstnice. În mod interesant, cei care s-au încadrat în prima categorie au avut o percepție îmbunătățită atunci când membrii familiei au comunicat constant cu personalul unității (3).

Dincolo de criteriile care pot determina alegerea unui cămin de bătrâni, este importantă consultarea, în măsura în care se poate, a viitorului rezident, dar și a medicului curant al pacientului, care poate face anumite recomandări.

Referințe:
  1. “Dementia.” World Health Organization, World Health Organization, who.int/news-room/fact-sheets/detail/dementia.
  2. Leonard, Wendy. “Dementia Complications: Types, Alzheimer's, and Care.” Healthline, Healthline Media, 19 Dec. 2017, healthline.com/health/dementia-complications#general-complications.
  3. Academic.oup.com, academic.oup.com/gerontologist/article/58/6/1033/4034719.


Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/varstnica-in-varsta-varstnici-expresie-faciala-788567/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro