Bucuresti

Care sunt îmbunătățirile aduse noii generații de Ford Kuga cu motoare electrice

Care sunt îmbunătățirile aduse noii generații de Ford Kuga cu motoare electrice

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
474

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ford Kuga este cel mai bine vândut automobil din gama SUV la nivel european, producătorul american anunțând că, pe parcursul anului trecut, au fost vândute 153.800 de unități. În 2019, Ford a lansat noua generație Kuga care vine cu o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește confortul și siguranță Noua generație Kuga a venit și cu o premieră absolută, oferind primul model de Ford lansat pe piață în versiuni plug-in hybrid, mild-hybrid si full-hybrid.

Specialiștii de la nesteautomotive.ro, dealer autorizat Ford, ne-au explicat care sunt principalele caracteristici ale fiecărei versiuni.

Ford Kuga Plug-in hi-BRID

Modelul îmbină perfect autonomia specifică unui motor clasic, care funcționează cu combustibil, cu eficiența caracteristic a motoarelor electrice. Propulsia este asigurată de un motor pe benzină de 2.5 litri, în patru cilindri, susținut de un motor electric, generator și o baterie Litiu-Ion de 14,4kWh. Puterea cumulată este de 225 de cai putere, iar motorul electric oferă o autonomie de 50 de kilometri. Consumul este de 1,2 litri la suta de kilometri iar nivelul emisiilor este de 29 de grame de dioxid de carbon la 100 de kilometri.

Bateria motorului electric poate fi încărcată de la stațiile speciale, prin intermediul unei mufe amplasate pe aripa stânga-față, având capacitatea de a se realimenta și din mers. Pentru a fi încărcată complet la o priză de 230 de volți, bateria are nevoie de aproximativ patru ore.

Dacă îți dorești un SUV hibrid, încearcă și Kuga Plug-in hyBRID, care în mod sigur, îți va lăsa o impresie bună și poate chiar te va convinge că este cea mai bună alegere.

Ford Kuga EcoBlue Hybrid


Este varianta mild-hybrid a noii generații de Kuga, fiind echipat cu un motor diesel de 2.0 litri, capabil să dezvolte 150 de cai putere. Tehnologia mild-hybrid presupune înlocuirea alternatorului clasic cu un starter sau un generator acționat de curea, care are capacitatea de a prelua și a depozita energia dezvoltată în timpul frânării. Energia astfel obținută este stocată într-un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți, a cărui răcire se face cu aer. Consumul este de 5 litri la suta de kilometri, iar nivelul maxim al emisiilor atinge 132 de grame de dioxid de carbon la 100 de kilometri.

Ford Kuga Hybrid


Modelul acest model va fi disponibil din 2020, fiind echipat cu un motor pe benzină de 2.5 litri la care se adaugă motorul electric, un generator și bateria Litiu-Ion. Sistemul permite și rularea pur electrică, bateria fiind realimentată cu ajutorul funcției de autoîncărcare. Consumul anticipat pentru acest model este de 5.6 litri la sută iar emisia de noxe, de 130 de grame de dioxid de carbon la fiecare sută de kilometri.

Sisteme de confort și siguranță

  • Cameră frontală și de marșarier – foarte utilă la parcarea autovehiculului, asigurând un unghi vizual foarte larg, atât în partea din față, cât și în spate;
  • Sistem de menținere a benzii de rulare – ajută șoferul să rămână pe banda corectă, acționând un impuls asupra direcției atunci când vehiculul se abate de la drumul corect;
  • Alertă la intrarea pe sens interzis – combină funcțiile sistemului de navigație cu o cameră amplasată pe parbriz, pentru a avertiza șoferul când acesta trece de un indicator care interzice accesul pe drumul respectiv;
  • Asistență pentru parcare – ajută foarte mult la parcarea din lateral, identificând locurile de parcare disponibile și controlând automat vehiculul pentru a parca;
  • Asistență pre-coliziune – depistează pietonii, bicicliștii, vehiculele și alte obstacole ce apar în calea mașinii, acționând automat frânele pentru a evita ori a limita efectele unei coliziuni;
  • Faruri adaptive – se ajustează automat în funcție de indicatoarele rutiere adaptând fasciculele pentru o iluminare optimă înainte de a lua un viraj sau de a pătrunde într-un sens giratoriu.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/masina-bmw-i8-roadster-3322152/