Bucuresti

Ce anvelope se folosesc pentru utilajele industriale?

Ce anvelope se folosesc pentru utilajele industriale?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
136

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sectorul industrial este unul dintre domeniile care are nevoie de asigurarea unor condiții de siguranță maximă în ceea ce privește utilajele folosite pentru diverse activități. Adesea, vehiculele parcurg zone cu suprafețe dure sau denivelate, terenuri noroioase, cu pietriș, nisipoase, drumuri umede ori cu zăpadă și trebuie să fie echipate cu anvelope adecvate. Cauciucurile sunt unicele elemente care vin în contact cu solul, așa că este important ca acestea să ofere utilajelor stabilitate, performanță și tracțiune pentru realizarea corespunzătoare a sarcinilor. Iată ce anvelope sunt indicate pentru un randament optim și eficiență maximă:

Cauciucuri cu o compoziție dură

Fie că este vorba de camioane, tractoare, stivuitoare, buldoexcavatoare sau alte vehicule asemănătoare, este întotdeauna nevoie de cauciucuri de calitate pentru utilajele industriale. Spre deosebire de pneurile automobilelor, compoziția acestor anvelope este mult mai dură pentru a putea susține sarcinile foarte mari și a rula în siguranță. Cauciucurile industriale trebuie să se potrivească dimensiunilor mașinilor utilizate, dar, în același timp, să se ajusteze și condițiilor la care utilajele sunt supuse. Astfel, o duritate ridicată este esențială din cauza încărcăturii masive sau sarcinilor extrem de grele la care fac față vehiculele industriale.

Pneuri cu structură complexă

Pneurile cu care se echipează utilajele folosite în sectorul industrial au o structură complexă și sunt personalizate pentru aplicațiile de terasament și transport. Cauciucurile se caracterizează prin indici de sarcină mari, o construcție solidă pentru o mobilitate bună pe diferitele tipuri de teren și carcasă robustă ce asigură performanță și o rezistență înaltă. Totodată, banda de rulare folosită în structura pneurilor este una rezistentă la tăieturi, lovituri, înțepături și temperaturi ridicate.

Anvelope agroindustriale performante

Aceste cauciucuri trebuie să ofere performanțe înalte în regim de lucru intens și sub sarcini solicitante. Unele anvelope sunt dedicate aplicațiilor mixte, agricole și industriale, cum sunt de exemplu cauciucurile pentru tractoare ori cele pentru remorci, în timp ce alte elemente sunt fie pneuri agricole, fie pneuri industriale. Anvelopele agroindustriale trebuie să prezinte o rezistență mare la uzură, să aibă performanțe solide privind consumul de carburant și să beneficieze de o tracțiune optimă pe diferite tipuri de teren. Cauciucurile agroindustriale se folosesc și în industria forestieră pentru că, date fiind condițiile severe de lucru din acest domeniu, se remarcă printr-o rezistență extraordinară la tăiere și înțepare, dar și o bună stabilitate și aderență la suprafețele dure. Anvelopele agro-forestiere se pot monta pe utilaje de transport și colectare forestieră, însă și pe tractoare forestiere de mare putere.

Cauciucuri cu o amprentă mai mare la sol

La anvelopele agroindustriale forma benzii de rulare este diferită de cea a pneurilor pentru autoturisme, fiind optimizată pentru înlăturarea obstacolelor. O amprentă mai mare la sol în cazul vehiculelor de mare tonaj înseamnă și o aderență ridicată indiferent de sezon. Designul optimizat al canelurilor contribuie la distribuția egală a presiunii pe banda de rulare, uniformizarea gradului de uzură a anvelopelor și creșterea duratei de viață. Mai mult, cauciucurile industriale sunt mari și grele și chiar au o funcție de auto-curățire ce presupune o putere de deflecție mare, cu impact direct asupra economiei de timp și carburant.

Anvelopele agroindustriale sunt ideale pentru echiparea utilajelor industriale. Aceste cauciucuri contribuie la asigurarea eficienței, oferă un randament optim, stabilitate și siguranță în cele mai dificile condiții de lucru.

Sursa foto: images.unsplash.com/photo-1601411101851