Bucuresti

Ce dotări are noul Ford Edge?

Ce dotări are noul Ford Edge?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
460

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Industria auto este într-o continuă dezvoltare și tocmai când crezi că nu mai poate veni cu nimic nou, te surprinde plăcut de fiecare dată. Producătorii de autoturisme caută în permanență perfecționarea acestora astfel încât șofatul să fie din ce în ce mai simplu, mai sigur și mai plăcut. Iată care sunt cele mai noi dotări de care poți beneficia atunci când conduci noul Ford Edge.

Asistentul tău personal

Noul Ford depășește statul de mașină și devine asistentul tău personal în ceea ce privește condusul, oferindu-ți o experiență la volan mai confortabilă și mai plăcută ca până acum. Prin tehnologia Co-Pilot360 viteza de deplasare este reglată automat în funcție de viteza mașinii din față. Acest sistem este creat să recunoască indicatoarele de viteză, să ți le arate pe bord, dar și să respecte marcajele drumului, ajutându-te să te poziționezi pe mijlocul benzii pe care te deplasezi.

 • Cu ajutorul sistemului de asistență pentru unghiul mort, ieșirea cu spatele dintr-un loc cu vizibilitate redusă este mai simplă ca oricând. Se va emite un sunet de avertizare și se va aprinde o lumină în oglinda retrovizoare exterioară în funcție de direcția din care se apropie vehiculele. În cazul în care nu reacționezi la timp, prin acest sistem se poate activa frâna automat.
 • Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă sau de pe suprafețe alunecoase. Astfel îți este asigurat mai mult control atunci când muți piciorul de pe pedala de frână pe cea de accelerație.
 • Dacă se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, prin sistemul Ford SYNC cu asistență de urgență se poate utiliza un telefon mobil sincronizat și conectat prin Bluetooth pentru a apela direct serviciile de urgență. Totodată, sistemul este conceput sa furnizeze automat coordonatele GPS.

Mai performant și mai eficient

Cu ajutorul noii tehnologii implementate pe noul Ford Edge, poți consuma și mai puțin combustibil ca până acum cu ajutorul funcției Auto-Start-Stop. Atunci când te afli în trafic, acest sistem îți poate opri automat motorul pentru a reduce consumul de carburant.

 • Pentru varianta de Ford Edge cu transmisie automată, schimbătorul de viteze este prezentat în formă de cadran. Acest design oferă interiorului un aspect mult mai elevat și mărește spațiul din cabină.
 • Apelând la tehnologia mașinilor de curse, în cazul mașinilor cu transmisie automată schimbarea vitezelor se poate face de la volanul mașinii. Astfel se asigură o schimbare mai rapidă și mai sigură a vitezelor în timpul virajelor.
 • Pentru a face selecția vitezelor mai ușoară, mai precisă și mai silențioasă, transmisia manuală cu șase trepte de la Edge a fost optimizată.

Un plus de confort și siguranță

Datorită sistemului avansat Ford SYNC 3 poți rămâne conectat și îți poți controla telefonul prin comenzi vocale.

 • Acesta dispune de un ecran tactil color, cu gesturi de ciupire și glisare pentru a naviga mai intuitiv.
 • Cu ajutorul sistemul de control activ al zgomotului poți elimina zgomotul nedorit din interiorul mașinii.
 • Dotat cu un sistem audio premium de 1000 wati ce include 12 difuzoare, woofer și subwoofer, te poți bucura de un sunet bogat și puternic.
 • Noul Edge este disponibil cu un acoperiș panoramic pe toată lungimea plafonului care crează un interior aerisit și luminos.

Pe lângă toate aceste aspecte ce țin de confort și design, noul Ford Edge aduce noutăți și în zona de siguranță.

 • Sistemul de frânare activă reprezintă o dotare de siguranță inovatoare, care funcționează atunci când te deplasezi cu viteze mai mari de 50 km/h.
 • Senzorul unic Ford pentru rata de răsturnare ajută sistemul de control al stabilității la răsturnare să mențină anvelopele pe sol.
 • Centuri gonflabile pentru pasagerii din spate.
 • Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților.

Cu atâtea dotări și sisteme inovatoare create special să vină în ajutorul șoferului, nu este de mirare faptul că mașinile din marca Ford se numără printre preferatele românilor. Poți vedea această mașină în toată splendoarea ei în showroom-urile Ford și mai mult, poți experimenta oricând condusul acesteia cu o simplă programare pentru un test drive.

Sursa foto: nesteautomotive.ro