Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ce este inspecția tehnică periodică a mașinii și de ce este atât de importantă?

Ce este inspecția tehnică periodică a mașinii și de ce este atât de importantă?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
376

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Utilizarea drumurilor publice din România prin intermediul diferitelor mijloace de transport necesită îndeplinirea unor obligații prevăzute în legislația statului. Una dintre acestea este inspecția tehnică periodică - o operațiune care are ca scop certificarea faptului că mașina personală a cuiva îndeplinește toate standardele de siguranță și calitate și poate fi folosită în mod corespunzător pentru drum.

Documentul care stabilește condițiile în care un vehicul poate obține certificarea pentru inspecția tehnică periodică auto este ordonanța Guvernului nr.81/2000, cu modificările de rigoare. Iar dacă ți-ai luat carnetul de conducere de curând și te interesează tot ce ține de legislația rutieră și siguranța drumului, atunci acest articol este pentru tine. În rândurile următoare vei găsi toate informațiile despre inspecția tehnică periodică a mașinii, ce se întâmplă în timpul procedurii și de ce este importantă.

Ce este inspecția tehnică periodică?


Inspecția tehnică periodică a autovehiculelor este o activitate specializată care poate fi operată doar în atelierele mecanice autorizate. De ce? Pentru că inspecția trebuie să urmărească o serie de reguli fixe și trebuie realizată la intervale de timp exacte pentru a certifica îndeplinirea regulilor minime de siguranță conform fiecărei categorii de autovehicule. Prin trecerea procedurilor de inspecție, există certitudinea că vehiculul, odată ce este pornit, nu va pune în pericol nici viața conducătorului auto, nici a celorlalți participanți la trafic din cauza unor defecțiuni tehnice nedepistate. Află mai multe despre pre-verificarea gratuită ITP pentru a preîntâmpina respingerea autovehiculului pentru inspecția tehnică periodică.

Care sunt verificările realizate în timpul inspecției tehnice?


Iată care sunt elementele prioritare verificate în timpul unei inspecții tehnice:

  • Inspecția vizuală a motorului pentru a detecta orice urme de scurgeri de ulei sau alte tipuri de lichide;
  • Inspecția stabilității roților și a geometriei acestora;
  • Inspecția schimbătorului de viteze;
  • Inspecția centurilor și schimbarea acestora dacă este necesar (în cazul în care cuplarea-decuplarea nu se face eficient și în siguranță);
  • Schimbarea uleiului de motor, a servodirecției sau a cutiei de viteze;
  • Schimbarea filtrelor de aer, ulei și polen;
  • Inspecția și schimbarea plăcuțelor de frână, padelelor de ambreiaj și accelerație dacă este cazul;
  • Inspecția farurilor în toate fazele: scurtă, lungă, semnalizare, stopuri și marșalier;
  • Inspecția și schimbarea lichidului de frână dacă se consideră necesar din partea mecanicului auto;
  • Inspecția soluției antigel;
  • Inspecția luminilor de avertizare din tabloul de bord;
  • Schimbarea bujiei dacă se consideră necesar.

Acestea sunt printre principalele elemente care contribuie la siguranța pasagerilor în timpul conducerii, dar și la siguranța celorlalți participanți la traficul auto. De asemenea, există și o serie de inspecții care pot fi efectuate pentru a spori confortul celor din mașină. De exemplu, curățarea aparatului de aer condiționat și verificarea nivelului de răcire fac parte din această categorie.

De asemenea, verificarea defectelor estetice, cum ar fi rugina sau zgârieturile oricât de minore sau adânci este la fel de importantă. De exemplu, rugina se poate răspândi foarte rapid atunci când vehiculul este depozitat în zone cu niveluri ridicate de umiditate. Acest lucru poate reduce calitatea și rezistența unor piese importante în funcționarea corespunzătoare a mașinii.

Inspecția tehnică periodică ar trebui realizată la intervale regulate, luând în considerare vechimea mașinii în sine. De exemplu, pentru mașinile noi, inspecția tehnică trebuie realizată la intervale de 3 ani. Pentru mașinile cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani, inspecția tehnică periodică trebuie realizată la fiecare 2 ani, iar pentru cele cu vârsta mai mare de 12 ani - în fiecare an.

Sursa foto: shutterstock_1169000434.jpg

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro