Bucuresti

Ce să iei cu tine în vacanță: 5 lucruri esențiale

Ce să iei cu tine în vacanță: 5 lucruri esențiale

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
299

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Toți așteptăm cu nerăbdare ziua plecării în vacanță, dar uneori, în euforia momentului, uităm să punem în bagaje anumite lucruri necesare. De cele mai multe ori, ne dăm seama de asta abia când avem nevoie de ele, iar atunci se duce tot zenul la care ai râvnit tot anul, cu gândul la vacanță. Pentru că știm cât de neplăcută poate fi o astfel de situație ți-am făcut o mică listă cu lucrurile esențiale pe care nu trebuie să le uiți acasă când pleci în vacanță.

Portofelul cu bani și acte

Portofelul este un obiect pe care îl porți mereu la tine și îl folosești frecvent, astfel că ți-a ieșit din obișnuință să verifici permanent dacă este la locul lui. Atunci când schimbi hainele de birou cu cele de vacanță, sunt mari șanse să îți uiți portofelul în buzunarul de la sacou și să constați asta abia la destinație, când trebuie să prezinți actele la cazare. Li s-a întâmplat multora și nu e deloc plăcut, așa că verifică de două ori dacă ai portofelul la tine atunci când ieși din casă!

Încărcătorul pentru telefon

Majoritate ne-am format un reflex de a scoate telefonul de la încărcat dimineața lăsând încărcătorul la locul lui până seara, când vom avea din nou nevoie de el. În dimineața plecării există riscul să îți scoți ca de obicei telefonul de la încărcat, uitând că seara vei fi în cu totul înaltă parte, unde vei avea nevoie de încărcător. Prin urmare acesta rămâne acasă iar tu te trezești la sute de kilometri distanță cu mai puțin de 5% baterie în telefon și nicio posibilitate de reîncărcare. De asemenea, dacă încărcătorul este deteriorat, legea lui Murphy spune că vă ceda definitiv în mijlocul sejurului, așa că e bine să își iei unul nou înainte de a pleca în vacanță. Poți face asta chiar acum, dând un click aici.

Încălțări de rezervă

Dacă ești genul care se bazează pe o singură pereche de încălțări pentru mai toate ocaziile, e bine să îți iei o măsură de precauție în acest sens, când pleci în vacanță. Încălțămintea mai cedează, uneori chiar se fură, de aceea ar trebui să îți iei la tine o pereche de rezervă, pentru a nu risca să rămâi desculț. Dacă o pereche de șlapi sau de sandale pentru plajă este mai ușor de găsit în destinațiile de vacanță, altfel stau lucrurile cu pantofii sport sau bocancii pentru munte, și e mai sigur să ai la tine o pereche în plus.

Medicamente de primă necesitate

Sunt situații când unii dintre membrii familiei se află sub tratament, iar atunci este foarte important să te asiguri că ai pus în bagaje și medicamentele necesare. Chiar și în cazul în care sunteți toți perfect sănătoși, se impune să iei în vacanță câteva medicamente de care ai putea avea nevoie. Antinevralgicele, medicamentele antitermice și cele pentru atenuarea problemelor digestive nu ar trebui să-ți lipsească din bagaje, alături de o soluție dezinfectantă, câteva comprese, leucoplast, plasturi și pansamente sterile. Nu e de dorit să ai nevoie de ele, dar mai bine să le cari după tine degeaba decât să îți trebuiască și să nu ai de unde face rost…

A doua cheie a mașinii


Să-ți pierzi cheia de la mașină în timp ce ești în vacanță este unul din cele mai neplăcute lucruri ce ți se poate întâmpla, însă efectele pot fi atenuate dacă ai la tine cheia de rezervă. Nu păstra cele două chei împreună, iar pe cea de rezervă nu o lăsa în mașină, pentru că nu îți va fi de niciun folos dacă pierzi cealaltă cheie!

Așadar, înainte de a pleca în vacanță, amintește-ți de acest articol și parcurge încă o dată lista pe care ți-am prezentat-o, pentru a fi sigur că nu ai uitat nimic!

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/multimea-de-oameni-1209671/