Bucuresti

Ce trebuie să știi despre nanofiltrarea apei

Ce trebuie să știi despre nanofiltrarea apei

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
281

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Apa reprezintă esența vieții și este importantă pentru orice organism viu de pe această planetă. Totuși, ne aflăm într-un moment în care poluarea își face tot mai mult simțită prezența în mediul înconjurător, astfel că lichidul pe care îl consumăm ajunge deseori să conțină substanțe nocive pentru organism. Filtrarea apei este imperios necesară pentru eliminarea impurităților și transformarea ei într-un produs plăcut la gust și sigur pentru consum. Din păcate, apa de la robinet nu este de cea mai bună calitate, chiar dacă e considerată potabilă. Din acest motiv se recomandă folosirea unui sistem eficient de purificare a apei precum nanofiltrarea, care facilitează obținerea unui lichid pur, sănătos, fără microorganisme sau alte depuneri. Iată ce trebuie să știi despre acest proces.

Ce înseamnă nanofiltrarea apei


Această tehnică de filtrare s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și este o soluție excelentă pentru dedurizarea apei și eliminarea micilor poluanți. Procesul de nanofiltrare are loc în timpul presiunii, prin separarea moleculelor în funcție de dimensiuni. Caracteristica particulară a acestei modalități inedite de purificare a apei este aceea că folosește o membrană cu o permeabilitate mai mare, care poate să rețină particulele cu dimensiunea de până la 1 nanometru. Nanofiltrarea poate elimina majoritatea moleculelor organice, o bună parte din virusuri, o serie de săruri și cea mai mare parte a materiei organice naturale.

Care sunt aplicațiile pentru nanofiltrare

Oamenii apelează la nanofiltrare pentru purificare apei cu scopul de a o face potabilă. Prin urmare, filtrele de apă ideale pentru bucătăria ta sunt cele cu nanofiltrare, care îndepărtează până la 50% din conținutul de sare și 90% din sulfatul de calciu. Acest sistem este aplicat și pentru reducerea durității apei prin eliminarea ionilor de calciu și magneziu, recircularea apei folosite în spălătoriile de rufe, îndepărtarea pesticidelor din apa de foraj sau a metalelor grele din apa de foraj și apa uzată. Nanofiltrarea este potrivită și pentru decolorarea apelor de suprafață, eliminarea radiului și substanțelor organice, diminuarea conținutului total de săruri ori pentru separarea compușilor organici și anorganici în domeniul industriei alimentare sau în apele reziduale. În procesele industriale, nanofiltrarea se aplică în mod special pentru îndepărtarea componentelor specifice, așa cum sunt agenții de colorare.

Ce avantaje oferă nanofiltrarea apei

În compoziția apei potabile de la robinet se găsesc anumite minerale, azotați, reziduuri chimice sau chiar urme de detergenți și îngrășăminte chimice, în special clor și cloramină, utilizate pentru dezinfectarea ei. Cu toate că valorile acestor se pot afla sub limitele maxime admise, ele există și pot avea un impact negativ asupra sănătății. Marele avantaj al nanofiltrării este acela că îmbunătățește calitatea apei și păstrează mineralele pe care aceasta le conține, iar alte sisteme mai fine de filtrare le-ar îndepărta. De asemenea, prin intermediul procesului de nanofiltrare sunt reduse pierderile de apă, iar în ceea ce privește resursele utilizate trebuie menționat faptul că tehnologia utilizează presiunea din sistemul de alimentare cu apă pentru filtrarea lichidului.

Persoanele care optează pentru tehnica de nanofiltrare au la dispoziție două tipuri de membrane cu nanofiltrare, respectiv membranele spiralate și cele tubulare. Prima variantă este mai accesibilă la preț, dar are o sensibilitate mai mare la colmatare, în timp ce a doua are un cost mai mare, însă se colmatează mai greu. Alte avantaje notabile ale instalațiilor de nanofiltrare se referă la costurile reduse pentru o astfel de investiție și eficientizarea cheltuielilor legate de utilizare în siguranță a echipamentului.

Achiziția unui sistem de nanofiltrare a apei reprezintă una dintre cele mai bune investiții pe care o poți face pentru sănătatea și bugetul familiei tale. Această tehnică îți oferă o calitate excelentă pentru apa de la robinet și te scutește de achiziția, transportul, depozitarea sau costurile apei îmbuteliate.

Sursa foto: unsplash.com