Bucuresti

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o trotinetă electrică? 5 lucruri

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o trotinetă electrică? 5 lucruri

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 3 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
69

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trotinetele electrice sunt prezente în toate localitățile, în special în orașele mari, unde au devenit chiar o modă. Pentru că sunt ușor de folosit și nu necesită efort, ele au devenit competitoare pe piață atât pentru biciclete, cât și pentru autoturisme și scutere convenționale. Multe sunt pliabile, astfel că sunt ușor de transportat și depozitat. Dacă și tu vrei să-ți cumperi o trotinetă electrică, este bine să cunoști câteva lucruri importante pentru alegerea acestui vehicul. Descoperă în rândurile următoare 5 dintre ele!

1. Designul și dotările fac diferența


Trotinetele electrice pentru adulți diferă în funcție de brand și model. Este important să alegi unul potrivit pentru greutatea și înălțimea ta și pentru stilul personal. Acordă atenție dimensiunilor roților. Cele mai groase asigură aderență și stabilitate superioară, dar pot părea urâte pe un model de trotinetă de dimensiuni mici și cu design elegant. La fel de important este tipul anvelopei. Cele cu aer absorb șocurile, dar pot face pană. Cele cu anvelope solide nu necesită umflare regulată, dar simți fiecare denivelare. Suspensia poate fi cu arcuri sau hidraulică. Cele mai bune sunt trotinetele cu suspensie mixtă. În ce privește frânele, cele cu disc și electrice sunt cele mai indicate.

2. Viteza contează dacă ai nevoie să te deplasezi rapid


Viteza maximă a trotinetei este importantă pentru persoanele care au nevoie să parcurgă distanțele rapid, precum curierii. Dacă folosești trotineta pentru plimbări sau altă activitate în care nu ai nevoie de viteză, poți alege un model fără mari performanțe. Viteza depinde și de înclinația drumului, greutatea conducătorului, anvelope și suspensii.

3. Greutatea vehiculului și capacitatea de transport nu trebuie ignorate


Înainte de a achiziționa o trotinetă electrică, asigură-te că ai toate informațiile despre greutatea ei și capacitatea de transport. Masa vehiculului influențează manevrabilitatea acestuia. Este mai greu să întorci și să controlezi trotineta. Totuși, modelele mai grele au o capacitate de transport mai mare decât cele ușoare. Dacă nu cântărești mult și nu cari bagaje grele, este mai bine să alegi un model ușor și pliabil, care se depozitează și transportă ușor.

4. Distanța maximă de transport este importantă dacă parcurgi distanțe mari


Distanța maximă de transport a unei trotinete electrice reprezintă distanța pe care o poți parcurge înainte ca bateria să se descarce. Greutatea conducătorului, viteza și puterea motorului influențează distanța pe care o poate parcurge trotineta. Producătorii indică distanța maximă în condiții ideale, deci așteaptă-te la mai puțini kilometri pe care îi poți parcurge.

5. Timpul de încărcare trebuie să fie cât mai scurt


Când bateria trotinetei se termină, trebuie să lași trotineta la încărcat timp de câteva ore. Caută un model care se încarcă rapid, în mai puțin de 7 ore, ca să îl poți încărca peste noapte sau în timp ce ești la serviciu. Este și mai bine dacă trotineta permite încărcare rapidă.

Achiziționarea unei trotinete electrice trebuie făcută în funcție de nevoile tale. Ține cont de informațiile de mai sus pentru a face alegerea corectă!

Sursa foto: pexels.com