Bucuresti

Cea mai simpla reteta de sarmale

Cea mai simpla reteta de sarmale

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 7 luni si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
176

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Printre deliciile culinare foarte apreciate de catre romani, dar care si-au creat deja un renume in intreaga lume se numara si sarmalele. In foi de vita sau de varza, asezonate cu mamaliguta fierbinte, ardei iute sau smantana, acestea reprezinta un fel de mancare care delecteaza papilele gustative oricui le gusta. Daca vrei sa pregatesti chiar tu celebrele sarmale, iti propunem o reteta simpla pe care o poti incerca cu ocazia sarbatorilor de iarna sau oricand ai pofta de acest preparat.

Ingrediente pentru sarmalele in foi de varza

Pentru a gati sarmale in confortul propriei locuinte ai nevoie doar de cateva ingrediente. Desigur, este necesar sa ai la indemana ustensile care sa iti usureze efortul si care sa scurteze, totodata, timpul petrecut in bucatarie. Poti comanda accesorii de gatit online la preturi foarte accesibile. Nu uita, insa, de lista de cumparaturi pentru prepararea propriu-zisa a sarmalelor, care trebuie sa cuprinda:

  • 1-2 verze murate
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 200 g de pasta de tomate
  • O ceasca de orez
  • 1-2 cepe
  • 2-3 linguri de ulei
  • Sare
  • Piper macinat
  • Piper boabe
  • Boia dulce de ardei
  • Cimbru
  • Foi de dafin

Cum pregatesti cea mai simpla reteta de sarmale

Desi sarmalele sunt considerate un fel de mancare complex, destul de dificil de pregatit mai ales pentru incepatorii intr-ale bucatariei, totul devine mai usor daca urmezi pasii descrisi in cea mai simpla reteta de sarmale. Iata ce presupune aceasta:

  1. Desfa varza in foi, dupa care spal-o sub jet de apa si las-o sa se desareze si sa se dezacreasca (daca este cazul).
  2. Curata varza de cotoare si aseaza foile pe un platou. Frunzele de varza care sunt rupte sau nu sunt potrivite pentru invelirea sarmalelor le poti pune deoparte si le poti toca.
  3. Intre timp, poti incepe sa toci ceapa si sa o calesti putin intr-o tigaie incinsa in ulei.
  4. Adauga peste ceapa orezul spalat bine inainte si scurs si caleste-le impreuna timp de aproximativ 2 minute. Asigura-te ca amesteci continuu, pentru ca orezul sa nu se lipeasca de marginea vasului de gatit.
  5. Adauga pasta de tomate si stinge tot amestecul obtinut folosind un pahar de apa.
  6. Lasa totul a fiert pana ce orezul incepe sa se umfle, iar sosul scade.
  7. Dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca foarte bine cu carnea tocata si condimentele.
  8. Folosind o lingurita pentru a masura cantitatea de carne, umple fiecare foaie de varza si ruleaza usor sarmalele, astfel incat sa nu se desfaca.
  9. Amesteca varza tocata marunt cu o lingura de ulei, adauga pasta de tomate si condimentele ramase.
  10. Asaza, intr-o cratita mai groasa, un strat de varza tocata, apoi sarmalele, in straturi. In mijloc poti lasa un gol circular, destinat de asemenea umplerii cu varza tocata.
  11. Toarna peste sarmale 2-3 pahare cu apa calda, acopera cratica cu un capac potrivit si pune totul la fiert la foc mic.

In general, sarmalele in foi de varza murata se lasa cateva ore la fiert, dupa care se dau la cuptor pentru a se rumeni. Gata, tocmai ai preparat cea mai simpla reteta de sarmale!

Cum se servesc delicioasele sarmalute

Perioada sarbatorilor de iarna se apropie, iar de la masa de Craciun nu pot lipsi savuroasele sarmalute. Secretul acestui preparat este pregatirea sa din timp, poate chiar cu 2-3 zile inainte de cina festiva, tocmai pentru ca aromele ingredientelor din reteta sa se intrepatrunda. Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, le poti servi cu mamaliguta calda si cu smantana sau iaurt. Ardeii iuti proaspeti sau cei murati confera acestui preparat un plus de gust, asadar adauga-i si pe ei la masa de sarbatori.

In plus, iti mai spunem un secret: sarmalele in foi de varza merg foarte bine cu un vin rosu sec sau demisec, care va intensifica savoarea acestora!

Sursa foto: imgur.com/u3XGOhG