Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cele mai frecvente urgențe veterinare și ce să faci în astfel de situații

Cele mai frecvente urgențe veterinare și ce să faci în astfel de situații

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
580

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ai un animal de companie, cu siguranță îți dorești tot ce este mai bun pentru el. Cu toate acestea și patrupezii au momente în care nu se simt bine sau au urgențe medicale pe care nu știi cum să le rezolvi. În acest caz, trebuie să știi când este necesar să apelezi la serviciile unui cabinet veterinar sau la o ambulanță care să-ți trateze micul prieten blănos. În acest articol îți prezentăm care sunt cele mai frecvente urgențe veterinare și cum trebuie să reacționezi atunci când observi simptomele animalelor. Ia în calcul aceste informații utile!

Sângerarea

Una dintre cele mai comune situații neplăcute pentru patrupezi este sângerarea. Atunci când observi că animăluțul tău prezintă sângerări severe, trebuie să soliciți de urgență o ambulanță veterinară sau să mergi cu el la cabinet. Când aceasta este severă sau durează mai mult de 5 minute, nu mai aștepta! Animalul poate fi tăiat, deși nu se observă din cauza blănii, iar rana poate fi mai adâncă decât crezi.

În acest caz, medicii veterinari pot lua decizia de a interveni chirurgical pentru a-ți salva animalul de companie. Totodată, dacă observi sânge în nas, urechi, gură, ochi sau în vărsături, trebuie să afli ce se întâmplă cu animăluțul tău. Pentru că ar putea fi vorba de leziuni interne, solicită asistență de urgență în cazul sângerărilor severe ale micilor tăi prieteni. Găsești ambulanță veterinară The Vets în București, care le poate administra ajutor de urgență, la nevoie.

Leziunile la nivelul ochilor

La fel de comune la animale sunt și rănile la ochi. În cazul în care ochii sunt răniți, prezintă sângerări sau observi că patrupedul nu-i mai poate ține deschiși, solicită ajutor de urgență din partea unui medic veterinar. Ochii animalelor sunt diferiți de cei ai omului, așa că atunci când există leziuni, acestea pot afecta și creierul.

Convulsiile

Atunci când un animal are convulsii este nevoie de consultul urgent al unui specialist. Pentru aceste cazuri se recomandă să apelezi la un cabinet veterinar non-stop fiindcă nu este o urgență care poate aștepta. De regulă, poți observa cum animalul pare dezorientat, nu se poate ridica sau nu-și poate ține echilibrul în mers, de aceea necesită ajutor imediat.

Diareea și vărsăturile

Din nefericire, animalele se pot confrunta adesea și cu diaree sau vărsături. Deși multe dintre cazuri se soluționează rapid, cu tratament medicamentos, există situații în care animalele de companie vomită repetat și au diaree pentru o perioadă de peste 24 de ore. Aceste simptome severe pot să producă deshidratarea animalelor sau chiar decesul, dacă nu se intervine la timp. Pentru oricare din situații mergi cu animalul la veterinar unde îi vei spune tot ce a mâncat peste zi.

Starea de inconștiență

Nu poți să trezești animalul din somn sau îl găsești într-o stare de inconștiență? Poate fi vorba despre un leșin, așa că ia legătura imediat cu un veterinar. Doar un specialist poate să evalueze cauzele și să-ți salveze micul prieten.

Temperatura

Animalele se pot confrunta adesea și cu episoade febrile. Dacă observi că animalul gâfâie excesiv, are limba uscată, vărsături sau diaree, acestea pot fi semne ale creșterii temperaturii, pentru care merită să contactezi un cabinet veterinar sau o ambulanță. De asemenea, si hipotermia este un motiv de ingrijorare, mai ales la animalele foarte tinere, dar nu numai.

Fracturi sau luxații

În cazul în care patrupezii suferă o traumă, fie că vorbim despre accident de mașină sau loviri cu obiecte, nu ezita să consulți un medic specialist. Animalul poate avea oase rupte, așa că nu este recomandat să lași problema să treacă de la sine. Fracturile sau luxațiile pot fi vindecate, de aceea trebuie să apelezi urgent la asistența veterinară.

Dureri și schimbări de comportament

Fiindcă animalele nu pot spune ce le doare trebuie să fii atent la semnele de durere pe care aceștia le arată. Câinele poate deveni apatic brusc, fără cauze concrete, așa că este necesar să iei legătura cu un medic care să-l diagnosticheze corect.

Dacă animalul tău de companie îți oferă orice motiv de îngrijorare, nu ezita să apelezi la cabinetele și ambulanțele specializate care îți pot salva prietenul!

Sursa foto: unsplash.com/photos/PcKhVNNyEio

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro