Bucuresti

Cele mai gustoase două rețete de carne la cuptor

Cele mai gustoase două rețete de carne la cuptor

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
81

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Carnea este un element important în alimentația noastră, fiindcă ne asigură nutrienți esențiali pentru buna desfășurare a activităților zilnice. În afară de proteine, aceasta conține minerale ca magneziu, calciu, fier, zinc, fosfor și multe din vitaminele B. Carnea se remarcă, însă, și pentru gustul ei, care se datorează conținutului de grăsime. Acest lucru o face ideală pentru o mulțime de feluri de mâncare, care se gătesc prin tehnici diverse. Una dintre cele mai ușoare și mai bune metode de preparare a cărnii este coacerea la cuptor. Deși, există și rețete complexe care se pot face astfel, cele mai multe nu necesită abilități avansate de bucătar. Este și cazul celor două de mai jos, care au un gust incredibil.
1. Friptură de miel la cuptor
Ingrediente

Prepararea fripturii de miel durează, în total, aproape două ore, dar așteptarea merită. Pentru a o găti, ai nevoie de:

  • 1 pulpă de miel de 1.5-1.8 kg.
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 50 g de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 căței de usturoi
  • 100 ml de vin alb
  • 2 crenguțe de cimbru sau rozmarin
  • sare și piper

Mod de preparare

Spală carnea cu apă rece și îndepărtează pielițele. Unge-o cu ulei și cu unt și presar-o cu sare, piper și verdeață tocată fin. Pune carnea într-un vas mare și las-o o oră să tragă arome, interval în care încingi cuptorul și toci mărunt usturoiul. Unge cu puțin ulei o tavă mare și pune usturoiul pe fundul ei. Așază carnea în tavă și adaugă vinul diluat cu puțină apă, apoi, pune-o în cuptorul încins, la foc iute, timp de 60-65 minute. Din când în când, întoarce carnea și stropește-o cu sosul din tavă. În ultimul sfert de oră, lasă focul mai mic, pentru a se pătrunde și în interior. Servește-o caldă, cu murături, legume în oțet ori cu o salată de legume.

2. Cordon bleu de pui Ingrediente

Această rețetă se face rapid și impresionează prin aspect, gust și textură. Pentru a o prepara, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 4 felii de cașcaval
  • 2 bucăți de piept de pui
  • 1 ou
  • 4-6 felii de șuncă
  • 2 linguri de făină
  • pesmet
  • ulei/unt topit

Mod de preparare

Începi cu pornirea cuptorului, pentru că pregătirea ingredientelor nu durează mult. Combină pesmetul cu puțin ulei/unt topit într-un bol, apoi, pune-l într-o tavă și lasă-l la cuptor, timp de 3 minute. Scoate-l și pune-l într-un vas, să se răcorească. Taie pe lat fiecare piept de pui, astfel încât să formezi un buzunar. Pune câte 2 felii de cașcaval în fiecare pui și câte 2 felii de șuncă. Prinde cu scobitori pieptul, ca umplutura să nu cadă, apoi asezonează cu sare și piper. Bate oul cu făină și dă bucățile de pui prin ou și pesmet, apoi, așază-le în tavă și stropește-le cu puțin ulei. Pune-le în cuptor, pentru aproximativ jumătate de oră, apoi, scoate-le și lasă-le 5 minute să se răcească, înainte de a le servi. Un cordon bleu reușit trebuie să fie moale și suculent la interior și crocant la exterior. Servește-l cu murături, salată de legume sau un piure de cartofi.

Cele 2 rețete pe care ți le-am prezentat sunt deosebit de savuroase și apreciate de orice gurmand. Pentru multe persoane, o friptură de miel la cuptor sau un cordon bleu de pui sunt cele mai bune preparate care se pot găti la cuptor. Dacă nu ai timp de gătit sau, pur și simplu, nu îți place să petreci mult timp în bucătărie, le poți comanda acasă, în orice oraș. De exemplu, livrarea la domiciliu în Baia Mare se face rapid, astfel că, te poți bucura de mâncarea preferată cât încă este caldă.

Sursa foto: pexels.com/photo/steak-food-769289/