Bucuresti

Condimente și ierburi aromatice pentru afacerea ta

Condimente și ierburi aromatice pentru afacerea ta

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 6 luni si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
156

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dintr-o bucătărie modernă de restaurant, apreciată pentru preparatele sale, nu ar trebui să lipsească ustensilele speciale și, firește, nici condimentele potrivite. Condimentele sunt cele care conferă preparatelor gustul delicios și care scot în evidență cele mai speciale caracteristici ale acestora. Pentru că bucătăriile profesionale trebuie să se ridice la anumite standarde de calitate, iată o listă a condimentelor care nu ar trebui să lipsească niciodată din acestea.

Busuioc - pentru un gust divin

Nu am putea concepe gustul bun al pastelor italiene fără acel strop de viață pe care îl aduce busuiocul. Busuiocul este unul dintre cele mai cunoscute condimente, dar și unul pe care îl poți recunoaște cu cea mai mare ușurință grație aromei sale deosebite. Busuiocul poate fi cumpărat în cantități mari, sub formă de condimente vrac, beneficiind astfel de avantajul de a avea întotdeauna la îndemână condimentul perfect pentru preparatele realizate.

Cardamom - pentru preparate cu o aromă senzuală

Cardamomul este un condiment care aduce pe buzele tuturor un mix de senzații. Conlucrarea dintre un gust dulce, dar în același timp ușor picant face ca preparatele să capete note speciale de personalitate. Cardamomul poate fi folosit pentru fripturile savuroase, cum ar fi cea de miel, vită sau porc, dar și în diferite tipuri de salate, compoturi sau deserturi.

Coriandru - pentru preparate rafinate

Un gust deosebit și o aromă ramificată, un tango savuros între aromele de mosc și cele de citrice, acestea sunt elementele definitorii pentru coriandru. Putând fi folosit pentru o multitudine de preparate, coriandrul este o opțiune perfectă atunci când când vrei un gust special, cu adevărat memorabil. Indiferent că îl folosești pentru fripturi sau tocane, gustul bun al coriandrului aduce un strop din binecunoscutele și iubitele esențe mediteraneene.

Curcuma - pentru o aromă asiatică


Bucătăria modernă a început să aducă din ce în ce mai mult în prim-plan bucătăria orientală. Un reprezentant de cinste al acesteia, în ceea ce privește condimentele, este curcuma. Gustul special și unic de lemn dulce s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, însă în cele mai multe dintre cazuri el este apreciat tocmai pentru că schimbă în totalitate concepțiile despre gust și bucătărie.

Culoarea galbenă a condimentului este în sine o declarație a unicității, iar gustul este foarte apropiat de cel al ghimbirului, o altă plantă deosebit de apreciată în domeniul culinar. Curcuma este însă mai aromată, mai puternică și în consecință mai des utilizată în preparate cu specific indian, asiatic și oriental.

Condimentele sunt cele care dau viață preparatelor, dar și cele care fac diferența, de cele mai multe ori, între aceleași preparate, realizate de bucătari diferiți. Concentrația, tipul condimentelor folosite, momentul perfect al adăugării în preparat, toate aceste caracteristici sunt deosebit de importante și pot influența rezultatul final.

Alege așadar condimente vrac de calitate, care îți vor aduce doar beneficii la nivel de business. Pe lângă faptul că o cantitate mai mare de condimente este mai accesibilă din punct de vedere al prețului, dacă vei alege condimente recunoscute pentru calitatea lor vei observa că acestea vor îmbunătăți gustul și prestanța preparatelor din bucătăria restaurantului tău.

Sursa foto: unsplash.com/photos/NPrWYa69Mz0