Bucuresti

Criterii de amenajare a dormitorului unei persoane în vârstă cu mobilitate scăzută

Criterii de amenajare a dormitorului unei persoane în vârstă cu mobilitate scăzută

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
162

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare aspect al camerei în care locuieşte o persoană cu mobilitate redusă merită atenție, indiferent de vârsta proprietarului său și, cu atât mai mult dacă subiectul este un senior. Similar amenajării unei camere pentru copil, sau pentru un cuplu, amenajarea camerei unei persoane în vârstă, cu mobilitate redusă, necesită reflecție, fiind necesar ca mobilierul să fie adaptat și ca tematica aleasă să răspundă nevoilor persoanei.

Majoritatea persoanelor în vârstă își pierde treptat autonomia. Prin urmare, pentru a asigura confortul și siguranța unui senior cu mobilitate redusă, trebuie să i se amanejeze un dormitor confortabil și funcțional.
Locația camerei în cadrul casei

Acest criteriu este esenţial deoarece are un rol foarte important pentru confortul și bunăstarea persoanei respective. Pentru un vârstnic care se confruntă cu mobilitate scăzută este recomandat ca dormitorul să fie amenajat la parter, într-un loc uşor de accesat, fără obstacole – scări de urcat etc. În astfel de cazuri, dormitorul trebuie să fie un spaţiu adecvat care să răspundă nevoilor specifice ale proprietarului camerei.

Mobilierul din camera persoanei cu probleme de mobilitate

Pentru că dormitorul să fie confortabil, alegerea sa necesită maximă atenţie. Patul şi scaunele trebuie să fie ergonomice şi practice. Înălțimea și designul lor trebuie să fie bine adaptate. Cu atât mai mult dacă persoana în vârstă petrece foarte mult timp în pat, este necesar să se caute soluţii care să împiedice apariția leziunilor pe corp, provocate de timpul îndelungat petrecut în poziţia culcat. Saltelele antiescare sunt cele mai bune opţiuni în astfel de cazuri.

Pe de altă parte, dacă seniorul nu se poate mişca prea mult singur şi nu poate fi supravegheat continuu, este necesar ca în dormitor să i se pună la îndemâna inclusiv un scaun WC de cameră, pentru a-l putea utiliza în siguranță atunci când este necesar.

Mobilierul din cameră trebuie să fie aşezat într-un mod optim care să faciliteze circulaţia prin încăpere şi care să ofere spaţiozitate. Pe de altă parte, pentru un plus de luminozitate, pereții pot fi vopsiți într-o culoare caldă. De asemenea, în încăpere sunt recomandate luminile slabe.

Mai mult decât orice, dormitorul trebuie să aibă un un aspect plăcut şi să fie sigur. De astfel, confortul, calmul şi liniştea sunt cele mai bune calităţi ale unei camere dedicate unei persoane în vârstă, la modul general. Din această cameră nu ar trebui să lipsească nici decoraţiunile care să inducă o stare de spirit bună.

Alte aspecte care contează

Un dormitor cu ferestre largi permite pătrunderea luminii naturale, de care seniorii se pot bucura întreaga zi. Pe de altă parte, pentru pardoseală se recomandă un strat antiderapant pentru a evita căderile accidentale. Rulourile electrice automate, prizele cu telecomandă, iluminarea automată, sunt un plus uriaş pentru bătrâni.

MagazinulOrtopedic.ro pune la dispoziţia clienţilor săi, printr-o ofertă generoasă, numeroase produse care îşi pot dovedi avantajele majore în cazul bătrânilor cu mobilitate redusă. Dispozitivele de mers, scaunele de baie şi de WC, saltelele şi pernele antiescare, fiind doar o mică parte a produselor care pot fi comandate din magazinul online, din confortul casei.

Sursa foto: Unsplash.com