Bucuresti

Cum alegi asigurarea RCA potrivita pentru masina ta

Cum alegi asigurarea RCA potrivita pentru masina ta

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
312

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Te preocupa starea de functionare a masinii tale si, totodata, vrei sa fii pregatit si pentru evenimente mai putin placute, dar, frecvente in trafic: accidentele, tamponarile si alte riscuri intampinate de conducatorii auto. Ca sa nu fii luat, totusi, prin surprindere, apeleaza la un broker de asigurari RCA Otto Broker, pentru alegerea unor polite de asigurari adecvate caracteristicilor automobilului tau.

Iata cum sa alegi asigurare RCA potrivita pentru masina ta, dintre ofertele prezente pe piata, ca sa raspunda nevoilor tale specifice.

Ce reprezinta asigurarea auto

Asigurarea auto este un contract pe care il inchei cu un broker de asigurari, in vederea protectiei financiare, in situatia in care esti implicat intr-un accident auto sau masina ta sufera avarii. Prin acest contract, te obligi sa platesti sume lunare sau periodice, denumite prime de asigurare, iar, pe baza acestora, firma de asigurari se angajeaza sa te despagubeasca in functie de conditiile agreate prin contractul semnat. De obicei, o polita auto se incheie pe un an sau pe 6 luni.

Ce tipuri de asigurari auto ai la dispozitie

Ca sa alegi ce ti se potriveste, trebuie sa stii ce tipuri de asigurari exista pe piata, care sunt ofertele diferitelor societati de asigurari si, pe baza informatiilor culese, sa decizi, in cunostinta de cauza, ce tip de polita sa alegi. În tara noastra, exista doua tipuri principale de polite de asigurare auto: Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) si polita facultativa Casco.

RCA

Conform legii, Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) este obligatorie pentru toate automobilele care circula pe drumurile publice si acopera doar daunele aduse tertilor, fara a asigura si compensatii financiare pentru daunele aduse masinii tale.

Casco

Asigurarea facultativa Casco (denumirea provine din limba engleza, de la expresia casualty and collision) iti ofera atat asigurarea raspunderii fata de terta parte cat si sumele necesare pentru reparatiile autoturismului tau.

Cum te pozitionezi fata de ofertele existente pe piata

Mai intai, trebuie sa evaluezi situatia in care te afli si sa te pozitionezi realist fata de ofertele de asigurari existente pe piata. Daca ai o masina de clasa medie si un buget limitat, inseamna ca trebuie sa te indrepti catre un plan de baza, cu o prima accesibila, de tip RCA. Daca ai un autoturism de lux sau de-abia ti-ai cumparat un autovehicul nou, este indicat sa alegi o oferta complexa, care sa te ajute, in caz de accident, sa diminuezi costurile reparatiilor si sa micsorezi obligatiile financiare ce apar odata cu aceste incidente.

Ce sa intrebi la firma de asigurari

In primul rand, trebuie sa te interesezi despre optiunile suplimentare pe care ti le ofera un broker de asigurari si sa soliciti cateva simulari de polite. In acest fel, poti compara pretul pe care il ai de platit la fiecare rata, ca sa poti evalua raportul cost-beneficii. Este adevarat ca, majoritatea optiunilor suplimentare e disponibila doar in cazul unei asigurari Casco (asistenta rutiera, protectie juridica, acoperire impotriva fenomenelor naturale si incendiilor, acoperiri pentru furt sau vandalism). Alege varianta rentabila pentru tine si solicita, daca este cazul, largirea domeniului de aplicare. In acest fel, beneficiezi de o polita cu acoperire impotriva unor daune specifice, neincluse in planul obisnuit, dar pe care le consideri necesare pentru starea masinii tale si situatiile din trafic.

Ce sa verifici la o polita de asigurari

Verifica modul de actiune a firmei de asigurari, ca sa stii cat de repede obtii asistenta financiara imediata in caz de accident. Astfel, vei sti sa alegi o asigurare cu un proces de revendicare usor si rapid. Intereseaza-te despre numarul de cereri pe care asiguratorul le-a solutionat, in raport cu numarul de cereri primite, sau asa-numitul raport de decontare a creantelor. Este indicat sa achizitionezi o polita de la un broker de asigurari cu un procent ridicat de rezolvare a cazurilor, pentru ca, astfel, ai certitudinea ca este un partener eficient si cu o reputatie buna.

Urmeaza aceste recomandari ca sa alegi asigurare RCA potrivita pentru masina ta si sa conduci relaxat, fara griji suplimentare in trafic.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fizfl