Bucuresti

Cum alegi tipul potrivit de brânză pentru fiecare masă sau ocazie

Cum alegi tipul potrivit de brânză pentru fiecare masă sau ocazie

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
95

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Când există atât de multe tipuri de brânzeturi, îți este destul de greu să alegi sortimentul potrivit pentru fiecare ocazie, sau pentru fiecare masă. Unele sunt perfecte alături de un pahar de vin, în timp ce altele sunt savuroase cu porție de paste sau cu roșii proaspete. Așa că, îți venim în ajutor și îți recomandăm câteva tipuri de brânzeturi, potrivite pentru diferite ocazii: de la un grătar cu prietenii, până la o cină romantică în doi.

Pentru ieșirile cu prietenii la grătar

Pe lângă carne și legume, poți pune pe grătar și anumite brânzeturi. Iar cea mai potrivită este brânza halloumi, care este absolut delicioasă, și poate fi servită cu roșii și vinete la grătar. Pentru că nu se topește la temperaturi mari, această brânză poate fi preparată pe grătar, până când capătă o textură ușor crocantă la suprafață. În plus, poate fi consumată și proaspătă în salate sau sandvișuri, sau răzuită peste paste. Brânza halloumi, originară din Cipru, a devenit treptat populară și în alte țări datorită gustului aparte. În plus, este potrivită și pentru numeroase mâncăruri, mai ales că este ușor de preparat pe grătar, în tigaie sau chiar la cuptor.

Pentru gustări rapide de seară

Cea mai bună alegere pentru o gustare de seară este brânza burrata. Textura cremoasă, atât de delicată, a burratei este echilibrată de aciditatea uşoară, aşa că merge perfect cu roşii cherry, prosciutto crudo, piper proaspăt măcinat sau cu un ulei de măsline extra virgin de bună calitate. În plus, burrata trebuie mâncată în, cel mult, 24 de ore de când a fost preparată, căci prospeţimea este principalul ei atu. Şi, întotdeauna, la temperatura camerei.

Pentru o cină romantică


Dacă vrei să condimentezi o cină romantică, îți poți impresiona partenera sau partenerul, cu un sortiment de brânză cu mucegai albastru. Ar fi bine să fie una picantă, precum Roquefort, Stilton, Danish Blue, Fourme d'Ambert, pe care o poți mânca, la desert, alături de un vin roșu puternic aromat. Însă, brânza Roquefort este, adesea, utilizată și pentru prepararea dressingului pentru salate, sau pentru compoziția plăcintelor, tartelor sau mâncărurilor pe bază de carne. De asemenea, înainte de a fi consumată, brânza albastră ar trebui păstrată la o temperatură ambientală, aproximativ jumătate de oră, pentru a-i simți pe deplin aroma.

Pentru un mic dejun sănătos

Pentru o gustare sănătoasă, la micul dejun, nu ocoli urda, care este destul de asemănătoare cu ricotta italienilor. Față de celelalte brânzeturi, urda este mai bogată în minerale, și mai săracă în calorii, fiind perfectă pentru curele de slăbire. Urda are un conținut de doar 8% grăsime saturată și are în compoziție proteine de calitate superioară, solubile în apă. În plus, studiile au dovedit că un consum regulat de urdă poate ajuta la regenerarea ficatului, dar și la protejarea rinichilor. Îți recomandăm urda de Ibănești, care poate fi servită cu pâine proaspătă și ceapă verde, sau cu clătite și puțină dulceață.

Pentru o petrecere

Poți organiza, oricând, o petrecere cu vin și brânzeturi pentru prietenii tăi, însă, pentru a-i impresiona, este important ce fel de produse alegi pentru platourile pe care le vei servi. În general, brânzeturile care pot fi consumate alături de un pahar de vin sunt cele mai tari și sărate. De exemplu, brânza Gouda se potrivește cu un pahar de Cabernet, în timp ce, brânza Cheddar maturată poate fi savurată cu un vin Malbec. Iar, dacă vrei să servești un pahar de prosecco, alături de prietenii tăi, îl poți combina cu un parmezan delicios.

Așadar, există brânzeturi potrivite pentru fiecare ocazie și pentru fiecare masă. În funcție de invitați, dar și de preparatele pe care le-ai pregătit, acum vei ști cum să alegi sortimentul potrivit de brânză, astfel încât toată lumea să fie încântată.

Sursa foto: unsplash.com/photos/f6Wpz1QPFZI