Bucuresti

Cum îți fidelizezi clienții pe timp de pandemie

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
389

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În acest an, activitatea multor baruri și restaurante a fost limitată sau chiar oprită din cauza măsurilor sanitare și de distanțare socială impuse de pandemia de noul coronavirus. Printre sectoarele cel mai grav afectate, din cauza limitării accesului în interior sau a condițiilor mai severe de deplasare, s-au numărat atât industria HoReCa cât și cea a turismului. Pentru acestea, perioadele de sistare temporară a activității au determinat fie o închidere parțială, fie o reducere a personalului sau a serviciilor oferite. Ca să traverseze cu bine această perioadă, unii jucători de pe piață și-au regândit strategiile, pentru a oferi soluții de redresare economică, pe termen scurt și mediu.

Cum își poate adapta serviciile un bar sau un restaurant

În contextul pandemiei din acest an, multe firme și-au adaptat lista de servicii la noile condiții economice și sociale. O soluție salvatoare, pe care a adoptat-o mare parte din localurile cu servire directă, a fost livrarea la domiciliu. Pentru a face față cererilor crescute, venite din mediul online, o bună parte din jucătorii de pe piața restaurantelor și-a adaptat ofertele localurilor lor, inclusiv prin diversificarea serviciilor de la cele de tip Food Delivery la cele de tip pick-up sau take away. Aceste servicii au putut fi adaptate rapid și eficient, cu ajutorul unor soluții software specializate pe domeniul HoReCa, soluții ce permit extinderea serviciilor pentru vânzări, comenzi, livrări sau rezervări.

Pe măsură ce firmele au realizat importanța acestui tip de activitate și a adaptării rapide la tehnologie, piața a început să revină pe un trend ascendent. Digitalizarea serviciilor dar și adaptarea la noile cerințe de pe piață au reprezentat, pentru multe baruri și restaurante, șansa de a supraviețui, în acest context economic puțin favorabil.

Livrarea la domiciliu, mai ușoară cu un soft de gestiune potrivit

Orice afacere care livrează produse la domiciliu își poate ușura munca folosindu-se de beneficiile digitalizării. Un software de gestiune centralizat pentru restaurant sau un modul Restaurant Delivery are funcționalități multiple. Cel mai bun soft pentru restaurant trebuie să permită nu doar gestionarea tuturor comenzilor primite de la clienți ci și integrarea cu platforme de livratori, astfel încât, să faciliteze livrarea mai rapidă a produselor. Integrarea cu platformele de livratori este o modalitate eficientă de creștere a businessului și de adaptare la piața curentă, în continuă creștere, de Food Delivery, deoarece permite accesul la un număr mai mare de clienți și livrarea mai rapidă a produselor către aceștia.

Cum își pot fideliza clienții barurile sau restaurantele

Pentru a permite restaurantelor și barurilor să vândă mai mult și mai eficient, și, mai ales, să păstreze pe termen lung afacerea, ofertele acestora trebuie adaptate pe mai multe direcții. Acestea pot oferi diverse tipuri de soluții, pentru a păstra și fideliza clienții:

  • adaptarea meniurilor à la carte pentru livrarea de tip delivery sau take-away;
  • posibilitatea preluării comenzilor în sistem direct de către ospătari, de pe tabletă sau telefonul mobil, pentru a reduce timpul de așteptare;
  • folosirea de imagini sugestive pentru meniuri (poate crește vânzările cu până la 30%);
  • descrieri detaliate pentru fiecare produs din meniu;
  • integrarea unui sistem Happy Hour;
  • sisteme de fidelizare a clienților care comandă frecvent;
  • modalități de discounturi personalizate, în funcție de istoricul clientului.

În plus, ca măsură a limitării răspândirii noului coronavirus, există posibilitatea de livrare fără contact direct între livrator și client, opțiune care se poate adăuga de către consumatori în meniul cu detaliile privind livrarea produselor din aplicația lor mobilă.

În concluzie, un soft specific pentru restaurante poate acoperi toate nevoile care țin de administrarea eficientă a businessului: gestionarea comenzilor, detalii despre valoarea și discountul acestora, evidența unui istoric pentru clienții existenți sau adăugarea de unii noi dar și sisteme de fidelizare a clienților.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-arhitectura-lux-vanzare-cu-amanuntul-704982/