Bucuresti

Cum protejezi podeaua mașinii: 5 sfaturi practice

Cum protejezi podeaua mașinii: 5 sfaturi practice

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Chiar dacă mulți șoferi sunt preocupați în special de felul în care arată mașina lor la exterior, trebuie să știi că și părțile mai puțin vizibile sunt la fel de importante. Este și cazul podelei, care poate cauza situații neplăcute dacă nu este întreținută în mod corespunzător. Cele mai multe probleme, unele chiar serioase, apar din cauza ruginei. De aceea, îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să protejezi mai bine podeaua astfel încât să fii scutit de astfel de probleme. Iată-le:

Nu urca în mașină cu încălțările murdare

Noroiul și umiditatea specifice sezonului ploios pot afecta podeaua mașinii, dacă pătrund în interior. Cel mai adesea, se întâmplă asta când tu sau pasagerii urcați în mașină fără să aruncați o privire la încălțăminte, în prealabil. Astfel, noroiul și apa de pe tălpile pantofilor ajung pe podea și așa pot apărea mai multe necazuri. În primul rând, se pune problema murdăriei, pentru că noroiul va rămâne în mașină, iar pe de altă parte, umiditatea poate favoriza apariția mucegaiului și a unui miros neplăcut la interior. De asemenea, dacă persistă mai mult timp, umezeala poate grăbi apariția ruginei la nivelul pardoselii. Acestea sunt suficiente argumente pentru a-ți curăța pantofii înainte de a urca în mașină și de a-i ruga pe pasageri să facă același lucru.

Ai grijă de covorașe


Covorașele auto fac parte din dotarea standard a oricărui model de mașină, rolul lor fiind acela de a proteja podeaua. Acestea pot prelua noroiul și apa de care vorbeam mai sus și le împiedică să ajungă direct pe podeaua mașinii. Totuși, pentru a-și îndeplini cât mai bine rolul de protecție, covorașele auto Hyundai și cele pentru alte mărci trebuie menținute cât mai curate. De aceea, e recomandat să le cureți de periodic, pentru a nu lăsa praful și noroiul să se acumuleze. Operațiunea este una foarte simplă, fiind nevoie doar să scuturi covorașele, iar apoi să le speli sub jet de apă. Așteaptă câteva minute pentru ca apa să se scurgă, iar apoi le poți așeza la loc în mașină.

Curăță interiorul o dată pe lună

Chiar dacă mașina pare curată la interior, aceasta trebuie curățată cel puțin lunar, pentru că la nivelul podelei se acumulează praf, fire de nisip și alte reziduuri greu de observat cu ochiul liber. Din acest motiv, atunci când mergi cu mașina la spălătorie, cere-le angajaților să se ocupe și de interior. Dacă stai la curte, poți face chiar tu această operațiune. Ai nevoie de un aspirator auto, dar e bun și cel pe care îl folosești în casă. Trebuie să îndepărtezi covorașele, pe care le vei spăla cum te-am învățat mai sus, iar în timp ce se usucă, te poți ocupa de interior. Insistă cu aspiratorul în zonele de sub scaune, pentru că acolo praful se acumulează mai ușor.

Nu mânca în mașină

Mâncatul în mașină nu este un obicei foarte recomandat, pentru că riști să pătezi tapițeria și mocheta de pe podea. Chiar și atunci când iei o simplă gustare sau ronțăi niște snacksuri, este aproape imposibil să nu îți scape câteva firimituri care se vor acumula; la un moment dat, te poți trezi chiar cu furnici în mașină. Totodată, mirosul de mâncare poate atrage rozătoare care, ajunse în caroserie sau sub capotă, pot provoca stricăciuni importante.

Nu uita de reviziile periodice

Cu ocazia reviziilor periodice, mecanicii urcă mașina pe un elevator pentru a putea verifica și starea acesteia pe dedesubt. Astfel, orice urmă de rugină sau îndoitură apărută la nivelul podelei poate fi depistată cu ușurință și poate fi reperată înainte de a deveni o problemă majoră. Așadar, acesta este unul dintre motivele pentru care nu trebuie să sari peste reviziile anuale.

Ținând cont și de celelalte reguli pentru întreținerea mașinii, vei putea să te bucuri de ea mult timp, fără să cheltui sume mari pe reparații.

Sursa foto: unsplash.com/photos/ZqzueD4rfuk