Bucuresti

Cum putem rămâne alături de cei dragi, chiar și atunci când suntem la distanță?

Cum putem rămâne alături de cei dragi, chiar și atunci când suntem la distanță?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 9 luni si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
197

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În agitația vieții cotidiene, găsim tot mai greu timp pentru cei dragi nouă, iar comunicarea ni se pare și mai dificilă dacă ne referim la persoanele mai în vârstă. Părinții sau bunicii noștri au deseori probleme de sănătate, care se pot agrava și nu este deloc ușor să-i îngrijim și să-i ajutăm așa cum ar avea nevoie, pentru că nu avem suficient timp și nici pregătirea necesară. Totuși, există soluții la care putem apela, astfel încât cei dragi nouă să beneficieze de toată îngrijirea și atenția pe care și-o doresc chiar dacă nu mai locuiesc alături de noi. Internarea unei persoane în vârstă într-un cămin de bătrâni nu înseamnă abandon sau nepăsare, dimpotrivă!

Într-un centru specializat, rezidentul va fi ajutat să-și recâștige independența sau, dacă acest lucru nu mai este posibil, va fi supravegheat și îngrijit de un personal calificat. De aceea, alegerea unui cămin de bătrâni de lux este cea mai bună soluție atunci când nu ne mai putem dedica suficient îngrijirii rudelor noastre. Putem rămâne în continuare alături de ei chiar dacă, aparent, acum suntem mai departe. Iată cum putem face asta.

Programul de vizită flexibil


Ca să-i putem vizita pe cei dragi oricând dorim, este bine să ne informăm de la bun început despre programul de vizită. Unele centre primesc vizitatori doar seara sau dimineața, dar altele au un program mai flexibil, astfel încât nu va fi nevoie să ne învoim de la serviciu ca să ne putem vizita bunicul. Desigur, în timpul vizitei este obligatoriu să respectăm regulile impuse de conducerea centrului, mai ales în această perioadă delicată, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. De altfel, modul în care un cămin de bătrâni ia măsuri pentru a proteja sănătatea rezidenților săi este un criteriu esențial în alegerea noastră, deoarece arată profesionalismul și dedicarea întregii echipe.

Localizarea centrală a căminului

Multe centre pentru îngrijirea bătrânilor se află la periferia marilor orașe sau chiar în afara lor. Din această cauză, vizitatorii vor pierde mult timp în trafic, mai ales la orele de vârf. Iată de ce ar fi bine să alegem un cămin care este amplasat central, cât mai aproape de mijloacele de transport în comun și la care putem ajunge ușor, la orice oră din zi și din noapte. Poate la început nu vom acorda mare atenție acestui aspect, după ce vom începe să ne vizităm părintele sau bunicul internat acolo, o să înțelegem de ce contează foarte mult inclusiv localizarea căminului, nu doar condițiile și serviciile oferite. Dacă vom alege un cămin care se află într-o zonă centrală a orașului, ne va fi mult mai ușor să mergem în vizită.

Folosirea noilor tehnologii

Acum este foarte ușor să comunicăm chiar și de la distanță cu cei dragi, datorită accesului tot mai facil la noile tehnologii. Un simplu telefon sau chiar un apel video vor readuce imediat zâmbetul pe buzelor bunicilor noștri. Este adevărat că pentru persoanele în vârstă utilizarea tabletei sau telefonului pare mai dificilă, dar putem să-i învățăm chiar noicum să folosească aceste aparate.

Astfel, putem exersa de câteva ori cu bunicul sau cu părintele nostru, înainte de internarea lui la cămin, modul în care vom comunica prin intermediul acestor gadgeturi. Este bine să-i oferim un aparat cât mai simplu, care să fie ușor de folosit și să aibă un ecran mare, pentru ca literele să fie cât mai vizibile. Totuși, dacă nu poate învăța să folosească aparatul sau nu se descurcă singur, atunci putem cere ajutor unei persoane de la centru, care să-i fie alături în timpul unui apel video, spre exemplu, ca să-i arate ce trebuie făcut.

Prin urmare, există multe soluții prin care putem păstra permanent legătura cu cei dragi, chiar dacă ei se află acum într-un cămin de bătrâni.

Sursa foto: pixabay.com/photos/woman-indoors-people-adult-hand-3188750/