Bucuresti

Cum sa stii cand trebuie schimbat un toner imprimanta si cum sa-i prelungesti viata?

Cum sa stii cand trebuie schimbat un toner imprimanta si cum sa-i prelungesti viata?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
605

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci cand ati decis ca este momentul sa achizitionati o imprimanta v-ati intrebat probabil care ar fi durata de viata a cartusului de toner. Ei bine, trebuie sa stiti ca exista si metode prin care veti putea pastra pentru mai mult timp un cartus de toner. Durata de viata a unui toner imprimanta depinde de cativa factori precum cat de des este folosita imprimanta, cat de mult printati, iar daca imprimati imagini sau elemente grafice consumul de toner este mai mare.

Ce e de facut pentru a utiliza cu inteligenta un toner imprimanta?

De obicei, se spune ca un cartus de toner imprima aproximativ 1000 de pagini. Dar asa cum am spus, daca imprimam multe elemente grafice, pe pagini mari, este posibila necesitatea schimbarii cartului mai des. Putem profita de un cartus daca respectam cateva sfaturi de baza.

1. Daca nu scotem cartusul din ambalaj decat atunci cand il introducem in imprimanta pentru a-l folosi. Nu trebuie introdus doar pentru a sta in imprimanta.
2. Nu trebuie sa introducem cartusul de toner reincarcat cel putin cata vreme avem valabila garantia la imprimanta. Daca apar defectiuni garantia poate fi anulata pentru faptul ca nu a fost folosit cartusul original.
3. Nu este indicata pastrarea cartusului separat de imprimanta.
4. Nu este indicata nici expunerea indelungata a cartusului la lumina. Veti evita in acest fel deteriorarea lui.

Cand trebuie schimbat cartusul?

Cum ne dam seama ca este aproape gol si este cazul sa schimbam cartusul? Evident, cand pe paginile printate avem o culoare mai stearsa. Un scris neclar, decolorat. Este clar ca nu vom mai putea printa prea mult si ar fi bine sa ne pregatim cu cartus nou. Este important si de altfel, specialistii recomnada sa fie originale pentru o functionare cat mai buna.

Daca in cartus mai exista toner doar ca distribuirea culorii nu este uniforma puteti proceda la o metoda prin care sa "imprastiati" tonerul in cartus pentru o distribuire a culorii mai buna. Pentru asta, veti scoate cartusul din compartimentul sau din interiorul imprimantei si il scuturati de cateva ori dar nu-l expuneti la lumina prea mult. Il puneti inapoi in imprimanta si va putea fi folosit in continuare. Daca insa acesta este gol nu veti mai putea printa deloc si asta inseamna ca trebuie schimbat.

Cu cat acopera mai bine in pagina si cu cat culoarea folosita este mai intensa, cu atat consumul de toner este mai mare. Daca veti seta densitatea imprimarii pentru imprimari mai deschise veti putea face economie la toner si in acest fel prelungiti durata lui de viata. Pe de alta parte, este contraindicat si sa aveti cartusul in imprimanta, dezambalat si sa nu-l utilizati.

Ati putea constata ca atunci cand aveti nevoie sa printati ceva sa nu o puteti face chiar daca stiti ca mai este toner in cartus dar este uscat. In plus tineti cont de faptul ca si cartusele de imprimanta au un termen de expirare si este recomandat sa le schimbati daca termenul de expirare a fost depasit chiar daca nu le-ati utilizat in totalitate. Mai trebuie sa stiti ca daca totusi se intampla ca in mod repetat cartusele sa nu functioneze optim chiar daca nu sunt goale si nici termenul de expirare nu este depasit, atunci este posibil sa existe probleme la imprimanta.

De unde puteti achizitona cartuse de calitate?

Echipa tonerpro.ro va pune la dispozitie o gama variata de produse originale pentru imprimatele dumneavoastra, consumabile compatibile cu marca de imprimanta folosita. Isi asteapta clientii cu cele mai bune sfaturi si produse de inalta calitate si care respecta in tocmai standardele ISO. TonerPro ofera calitate garantata la preturi exceptionale. Nu ezitati sa adresati specilistilor intrebarile dumneavoastra pentru a alege cele mai bun consumabile si care sa fie si compatibilemartcile aparatelor folosite.

Autor