Bucuresti

Cum să-ți alegi hainele în funcție de forma corpului?

Cum să-ți alegi hainele în funcție de forma corpului?

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
193

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Indiferent de gusturile vestimentare, hainele trebuie alese și în funcție de fizic. Această regulă este importantă, deoarece fiecărei femei i se va potrivi altceva. Pentru a afla cum să alegi piesele de care ai nevoie, urmează sfaturile de mai jos!

Clepsidră

Dacă ai formă de clepsidră, vei avea umerii egali cu lățimea șoldurilor și talia bine marcată. Toate acestea reprezintă avantaje, deoarece ai corpul perfect pentru majoritatea hainelor și nu vor exista restricții. În schimb, vei putea face ceva pentru a ieși în evidență. Poartă haine care să aibă volum atât pe umeri, cât și pe șolduri. Nu încerca să pui accentul pe niciuna dintre aceste părți, deoarece îți trebuie o ținută echilibrată. Talia poate fi evidențiată purtând o centură care să o subțieze sau o fustă creion. Alege întotdeauna un material uşor elastic, pentru că acesta îți va oferi mobilitatea de care ai nevoie. Sunt recomandate croielile structurate, în special dacă porți top-uri, rochii cu pense sau sacouri cambrate.

Dreptunghi

Silueta dreptunghi este considerată una atletică, deoarece sunt șanse mari să ai și abdomen. Dacă te încadrezi în această categorie, ai lățimea umerilor aproape egală cu cea a șoldurilor și a taliei. Astfel, greutatea ta se va distribui uniform și ți se va potrivi stilul androgin. Elementele din acesta sunt drepte și vor crea o linie verticală, mărind zona șoldurilor și pe cea a umerilor. Drept urmare, ți se va îngusta și talia. Optează pentru o rochie în formă de A, o bluză cu volane, bluza ie sau fustă cloș. Ai grijă ca acestea să vină normal pe corpul tău, deoarece variantele mulate nu se vor potrivi. Poți purta și un top uni, o fustă cu talie înaltă sau un cardigan pe care să-l deschizi la nasturi. Împrietenește-te și cu brâurile, curelele, corsetele și orice fel de accesorii ce pot marca talia.

Pară


Femeile cu corpul în formă de pară au umerii mai înguști decât șoldurile, iar talia acestora este puțin marcată. Te încadrezi în această categorie? Evită colanții și blugii skinny, fiindcă îți vor accentua șoldurile. Dacă vrei să te raportezi la forma de clepsidră, trebuie să oglindești în partea de sus volumul care deja există în partea de jos. O altă idee ar fi să porți piese vestimentare cu umerii marcați prin croială sau diverse aplicații, precum dantela, pensele sau suprapunerile. Alege culorile deschise și imprimeuri în partea de sus, iar jos rămâi la piesele vestimentare uni și în culori închise. Poți purta și accesorii maxi pe gât, cum ar fi un colier sau o eșarfă.

Măr


Ai formă de măr dacă lățimea umerilor este mai mare decât cea a șoldurilor. De regulă, picioarele femeilor cu această siluetă sunt lungi și subțiri. Iar gleznele sunt fine și permit purtarea tocurilor. Totodată, silueta urmărește și linia unui bust generos. Alege obiecte vestimentare care maschează abdomenul și conferă impresia unei talii bine marcate. Poartă, de exemplu, pantaloni evazați și un decolteu în V. Acestea lungesc corpul și îngustează optic umerii. Vrei altă variantă? Folosește materiale care să fie subțiri în partea de sus și groase în partea de jos, pentru a se crea un contrast între acestea.

Ce stil de îmbrăcăminte ți se potrivește?

Fiecare formă a corpului este diferită și necesită alte piese vestimentare. Iar pentru a ști ce ți se potrivește cel mai bine și de ce elemente trebuie să te ferești, este necesar să îți cunoști tipul de conformație. Dacă ai formă de clepsidră, îți poți evidenția talia purtând haine care să aibă volum atât pe umeri, cât și pe șolduri. Femeile cu silueta dreptunghi au constituția atletică și li se potrivește stilul androgin. În cazul în care ai corpul în formă de pară, ai nevoie de piese vestimentare cu umerii marcați prin aplicații, cum ar fi dantela sau suprapunerile. Iar dacă ai silueta de tip măr, folosește ceva care să mascheze abdomenul și să creeze iluzia unei talii bine marcate.

Urmând sugestiile de mai sus, vei putea să te îmbraci corespunzător pentru forma corpului și să-ți îmbunătățești imaginea.

Sursa foto: pixabay.com/photos/girl-woman-model-clothing-bag-1967499/