Bucuresti

Cum să-ți deschizi propria spălătorie auto self service

Cum să-ți deschizi propria spălătorie auto self service

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
257

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Îngrijirea și spălarea autovehiculelor este un serviciu extrem de important pentru majoritatea proprietarilor de autoturisme. Astfel, deschiderea unei spălătorii auto bine dotate reprezintă o perspectivă foarte atrăgătoare pentru mulți investitori. În ultima perioadă, unitățile self service câștigă tot mai mult teren și asta deoarece este vorba despre o activitate care generează venituri pasive. Însă, la fel ca în orice afacere, există câțiva pași de parcurs pentru deschiderea unei spălătorii auto self service profitabile. Iată ce trebuie să faci dacă te-ai decis să investești în acest domeniu:

Alege tipul de spălătorie auto


În general, spălătoriile auto self service sunt considerate cele în care șoferul își spală mașina pe cont propriu. Ei bine, acestea ar putea fi împărțite în două categorii. Pe de o parte, un antreprenor poate alege un tunel automatizat pentru spălătorii auto, o tehnologie avansată ce oferă productivitate crescută, sau un portal auto care poate acomoda inclusiv autovehicule de dimensiuni mari. Pe de altă parte, există și variata de spălătorie auto self service unde, într-o boxă dotată cu lance cu jet, proprietarului i se pun la dispoziție toate cele necesare pentru a-și curăța mașina pe cont propriu.

Găsește o locație adecvată

Pentru un astfel de business totul pornește de la o locație bună. Poți avea echipamente moderne și tehnologii de ultimă oră, dar, dacă spălătoria auto este amplasată într-o zonă fără prea mult trafic, afacerea ta nu va avea succes. Odată ce te-ai decis asupra tipului de spălătorie dorit, locația este cel mai important criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere. Ai grijă să alegi un loc cu o densitate mare de persoane care dețin mașini sau o zonă unde, în principal, oamenii ajung folosindu-se de mașinile personale.

Deschide firma și obține autorizațiile necesare

Ai nevoie de o formă legală de funcționare, așa că înființează o societate comercială pentru business-ul pe care intenționezi să-l desfășori. Poate fi vorba de SRL, PFA, Întreprindere Individuală sau orice altă formă de organizare juridică preferi. De asemenea, trebuie să te raportezi și la reglementările legale și cerințele impuse de deschiderea unei spălătorii auto și să obții toate avizele și autorizațiile necesare de la autoritățile locale și furnizorii de utilități.

Achiziționează echipamentele pentru spălătorie

Este important să găsești un furnizor specializat în acest domeniu, care să-ți ofere toate echipamentele pentru spălătorie, precum și consultanță, montaj sau service. Profitul pe care îți dorești să-l obții se datorează bunei funcționări a echipamentelor, iar asta înseamnă că nu-ți permiți să alegi produse de calitate îndoielnică.
În ceea ce privește amenajarea terenului, este esențial să stabilești și cât de mare va fi spălătoria ta. De preferat ar fi ca locul ales pentru demararea acestei afaceri să aibă o intrare cu o lățime de cel puțin 20 de metri, ca să permită crearea a 2-4 piste de spălare.

Ocupă-te de promovarea afacerii


Dacă ai pus la punct toate detaliile, nu-ți mai rămâne decât să îți faci spălătoria auto vizibilă pe piață. Prin urmare, creează o strategie de marketing eficientă, atât offline cât și online. Chiar dacă locația este una bună și ai ales echipamente de bună calitate, trebuie să găsești în permanență cât mai mulți clienți noi pe care să-i convingi să devină beneficiarii serviciilor tale. Nu te baza doar pe cei din proximitatea spălătoriei, ci alocă un buget considerabil ca să poți realiza un marketing agresiv.

O spălătorie auto self service necesită o investiție inițială, după care profitul se va genera singur. Este un business care nu necesită alte resurse financiare sau o urmărire continuă, ci doar o implicare minimă. Iar cum numărul de mașini aflate în circulație este în creștere, cu siguranță și cererea pentru serviciile de spălare va urma același trend, iar asta înseamnă că și afacerea va fi una productivă.

Sursa foto: images.unsplash.com/photo-1575844611398-2a68400b437