Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Cum să-ţi echipezi maşina ca să n-ai probleme în trafic

Cum să-ţi echipezi maşina ca să n-ai probleme în trafic

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
567

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Revizia de primăvară trebuie să-ţi pregătească maşina pentru sezonul cald, o perioadă în care parcurgi mai mulţi kilometri datorită concediului şi vacanţelor copiilor. De felul cum îţi pregăteşti automobilul depinde liniştea la volan. Dacă respecţi intervalul de timp şi kilometri parcurşi între verificări şi foloseşti produse de calitate, nu trebuie să te preocupe decât plinul de carburant pentru a porni la drum. Iată câteva componente şi consumabile care necesită o atenţie deosebită indiferent de sezon.

Anvelopele

Roţile sunt singurul punct de interacţiune a maşinii tale cu suprafaţa de drum pe care rulează. Performanţa lor influenţează reuşita manevrelor de accelerare, frânare şi schimbare a direcţiei de mers, mai ales în condiţii grele de drum sau vreme. În ţara noastră funcţionează legislaţia europeană cu privire la obligativitatea echipării maşinii cu anvelope speciale de sezon rece atunci când circuli pe suprafeţe de drum public acoperite cu zăpadă, polei, gheaţă sau alte derivate, atenţie!, indiferent de perioada calendaristică. Aşadar, dacă la începutul primăverii, când în oraşe termometrul ajunge şi la temperaturi de 20 de grade Celsius, la munte încă există zăpadă. Dacă ai anvelope de iarnă şi circuli zilnic prin oraş, rişti să le grăbeşti uzura şi nu te bucuri de performanţa lor standard la aceste temperaturi ridicate. Soluţia pentru a nu mai fi nevoit să faci înlocuirea de sezon este să comanzi anvelope allseason pe Anvelocors.ro, cu un randament foarte bun în condiţii de iarnă moderată, aşa cum este în majoritatea oraşelor ţării.

Frânele

Sistemul de frânare al maşinii îţi oferă siguranţă în trafic. Plăcuţele, discurile, lichidul de frână şi alte elemente ale acestui angrenaj trebuie verificate periodic şi înlocuite înainte de a-şi pierde din proprietăţi. Dacă maşina are senzori pentru fiecare dintre ele, trebuie doar să te îndrepţi către service atunci când se aprinde becul din bord. În schimb, dacă nu ai această opţiune disponibilă, este bine să îţi notezi intervalul de timp sau kilometri când le-ai înlocuit sau să faci toate reviziile în acelaşi atelier, astfel încât mecanicii să ştie ce schimburi au făcut şi să te anunţe din timp ce urmează.

Uleiul şi filtrele


Pentru motoarele cu ardere internă, ungerea este vitală. Analogia uleiului de motor cu sângele din organismele vii nu este departe de adevăr. Nivelul de ulei trebuie verificat periodic, mai ales că este foarte simplu să ridici capota şi să observi gradaţia de pe jojă. Folosirea produselor recomandate de producătorul auto te ajută să prelungeşti durata de viaţă a motorului. Având în vedere că traficul urban din ţara noastră se încadrează la condiţii grele de drum, este bine să mergi la revizia de sezon cu 1.000 - 2.000 de kilometri înainte de intervalul recomandat.

Aerul condiţionat

Confortul şoferului şi al pasagerilor depinde foarte mult de temperatura şi de atmosfera din habitaclu. După câteva luni de iarnă, instalaţia de climatizare trebuie pornită doar în urma unei verificări şi igienizări. Există riscul ca tubulatura şi conductele ce transmit aerul rece să fie pline de bacterii periculoase pentru sănătate. În plus, nivelul de freon scade de la un sezon la altul. O revizie completă a sistemului de aerisire şi climatizare îţi asigură confort în interiorul maşinii, indiferent de căldura de afară.

Luminile

Un sistem funcţional de lumini îţi aduce linişte din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu te expui primirii unei amenzi sau pierderii certificatului de înmatriculare în cazul unui control rutier de rutină. Folosirea luminilor pe drumurile publice este foarte bine reglementată în codul rutier şi trebuie respectată. Pe lângă respectarea legii, luminile maşinii te ajută să vezi şi să fii văzut. Becurile trebuie să aibă randament bun, să fie bine reglate, iar farurile curăţate periodic, în special când circuli în condiţii grele de drum, cu ceaţă sau noroi.

Evitarea problemelor în trafic se face în primul rând prin pregătirea maşinii. Reviziile efectuate la timp, produsele de calitate pentru echiparea maşinii şi atenţia la volan sunt reţeta parcurgerii în siguranţă a oricărui drum.

Sursa foto: pixabay.com/photos/oil-motor-changing-the-oil-3964367/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro