Bucuresti

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
294

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fericire la superlativ, momente magice, dar și multe nopți nedormite în care te gândești cum o să fie venirea pe lume a primului copil și dacă totul se va desfășura exact așa cum ți-ai dorit. Tocmai de aceea, pentru a nu amplifica aceste temeri și a nu vă preocupa mai mult decât ar trebui, sfatul nostru este următorul: ia lecții de parenting care te vor ajuta să te dezvolți ca părinte.

Venirea pe lume a primului copil reprezintă un sentiment unic care nu poate fi descris în cuvinte. Ai vrea să faci totul ca la carte și ca bebelușul tău să simtă că este înconjurat de iubire încă din primul moment în care apare în viața voastră. Însă, pentru părinții care sunt la experiența primului copil, acest moment magic poate fi de multe ori stresant și temător, cu multe dileme, întrebări și dominat de o panică pe care nu ai cum s-o controlezi.

Ce va fi, cum va fi, am siguranța că totul se va desfășura bine, știu ce anume trebuie să fac în această situație? Am totul pregătit pentru ziua cea mare? Iată doar câteva dintre lucrurile care îi neliniștesc pe viitorii părinți atunci când se gândesc la momentul acela unic din viața unui cuplu. Slavă Domnului, toate au rezolvare și în toate există un început!

1. Primul lucru important este acela ca între cei doi parteneri să existe o foarte bună comunicare pe toată perioada sarcinii. Viitoarea mămică trebuie să fie senină și relaxată, tocmai de aceea este nevoie să discute deschis despre ceea ce o frământă și cum face față acestei situații care îi va schimba întreaga existență. Așadar, nu lăsați nimic nediscutat, nimic nepus la punct cu soțul sau iubitul în legătură cu venirea pe lume a copilului vostru!

2. Bagajul de maternitate – care va conține, prin altele, obiecte de igienă atât pentru mamă, cât și pentru copil – face parte din preocuparea principală a viitoarei mămici. Tocmai de aceea, pentru că uneori mai poți avea parte și de surprize, este bine să-l pregătești din timp și să-l ții la îndemână pentru a-l lua repede cu tine la spital. În plus, atunci când vine ziua cea mare, este foarte important să nu uitați actele de identitate – soțul trebuie să fie pe fază – dar să luați cu voi la spital și analizele făcute pe toată perioada sarcinii. Printre emoțiile momentului par simple detalii, însă au și ele importanța lor.

3. Amenajarea camerei bebelușului reprezintă și ea o prioritate pentru ambii părinți, tocmai de aceea detaliile trebuie stabilite din timp. Din momentul în care bebelușul va fi adus acasă, nu scăpați din vedere nicio măsură de siguranță pentru el. Puteți începe cu a pune o protecție de jur împrejurul pătuțului pentru a elimina din start situațiile în care cel mic se poate lovi. În plus, esteindicat să nu includeți piese de mobilier realizate din fier şi metal în camera bebelușului, din aceleași motive de siguranță.
Noi vă dorim să vă bucurați și să trăiți la maximum momentul mult visat. Și nu uitați că este extrem de important să fiți niște părinți informați și pregătiți pentru venirea pe lume a copilului lor.