Bucuresti

De ce să alegi produse bio: Avantaje, sfaturi, recomandări

De ce să alegi produse bio: Avantaje, sfaturi, recomandări

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
320

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Termenul ”bio” se referă la modul în care sunt crescute, produse și procesate anumite alimente. În principal, fructele, legumele, cerealele și alte plante au fost cultivate fără utilizarea unor substanțe chimice artificiale, fără hormoni sau antibiotice. De asemenea, produsele bio nu includ organisme modificate genetic (GMO). Pentru culturile bio, se utilizează doar îngrășăminte naturale, cum este gunoiul de grajd, compostul sau maceratul de urzică. Animalele crescute organic nu primesc trantamente medicale cu antibiotic sau produse de creștere cum sunt hormonii.

Produsele bio se referă și la modul în care sunt fabricate produsele alimentare. Ele nu conțin conservanți, aditivi, arome sau alte chimicale artificiale. Majoritatea persoanelor cu alergii alimentare sau de altă natură au observat de-a lungul timpului că simptomele lor se atenuează sau dispar de tot atunci când au decis să consume doar produse bio.

Iată care sunt principalele beneficii pe care le poți obține atunci când dieta ta conține un procent majoritar de produse alimentare bio.

1. Eviți substanțele chimice
Produsele bio sunt singura modalitate de a evita ingerarea unor otrăvuri existente în alimentele comerciale. Sute de substanțe chimice active sunt aprobate pentru uz agricol, dar nu de fiecare dată rezultatele testelor sunt favorabile în ceea ce privește siguranța consumului.

2. Primești produse mai proaspete
Un efect direct al lipsei conservanților din alimente este faptul că nu sunt forțate să dureze mai mult, în mod artificial. Astfel, alimentele bio sunt mult mai proaspete, și mai sănătoase. De asemenea, de cele mai multe ori, produsele bio sunt produse în ferme mai mici și în apropierea locului în care sunt vândute.

3. Eviți metalele toxice
Printre aceste metale toxice se numără cadmiul, care este o substanță ce se găsește în mod natural în sol, fiind absorbită de plante. Cerealele bio au niveluri semnificativ mai mici de cadmiu, în comparație cu cele cultivate în mod convențional.

4. Optezi pentru o dietă sănătoasă
Deoarece produsele bio nu conțin conservanți, arome sau coloranți artificiali, pot fi considerate alimente curate, ceea ce implică o stare de sănătate sporită. Aditivii sintetici care se regăsesc în alimentele convenționale pot provoca multe probleme de sănătate, acesta fiind costul ascuns al mâncării ieftine. Bolile legate de alimentație sunt la cote maxime și includ diabet, obezitate, ADHD, iar cel mai grav este că se manifestă de la cele mai fragede vârste.

5. Eviți organismele modificate genetic
Organismele modificate genetic (GMOs) sunt plante al căror ADN a fost modificat în laborator în moduri care nu se regăsesc în natură sau nu pot fi obținute prin încrucișare tradițională. Scopul cel mai des întâlnit este obținerea unei rezistențe la pesticidele cu care sunt stropite culturile.

6. Obții produse din carne naturale și sănătoase
Animalele crescute organic nu primesc antibiotice, hormoni de creștere și nu sunt hrănite cu alte animale. Aceste proceduri favorizează apariția bolii vacii nebune, în timp ce utilizarea excesivă a antibioticelor poate crea tulpini de bacterii rezistente la antibiotice. Pe de altă parte, animalele crescute natural, primesc mai mult spațiu pentru a se deplasa, sunt hrănite cu produse naturale și sunt, în general, mai sănătoase.

7. Obții mai multe elemente nutritive
Există studii care au dezvăluit faptul că alimentele bio prezintă niveluri mai ridicate de antioxidanți și micronutrienți, inclusiv vitamina C, zinc și fier.

Nu de mult, produsele bio erau disponibile cu greu și doar în magazinele de specialitate. Acum ele sunt disponibile la scară largă și depinde doar de tine să le alegi atunci când îți faci cumpărăturile. În momentul în care dieta ta conține majoritar produse bio, care nu conțin substanțe chimice dăunătoare, și care sunt pline cu nutrienți, vitamine și au un gust bun, poți fii sigur că ai ales un stil de viață sănătos, care este benefic atât pentru tine dar și pentru generațiile viitoare.

Sursa foto: piqsels.com