Bucuresti

Descopera tot ce trebuie sa stii despre reciclarea deseurilor din plastic

Descopera tot ce trebuie sa stii despre reciclarea deseurilor din plastic

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
364

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Esti interesat sa afli cat mai multe lucruri despre reciclarea deseurilor din plastic? Incepe prin a afla care sunt tipurile de deseuri pe care le poti colecta selectiv, dar si ce trebuie sa faci apoi cu ele, astfel incat sa pui o caramida la procesul de imbunatatire a mediului inconjurator.

Este vorba despre o metoda moderna, pe care trebuie sa incepi sa o practici, pentru a-ti fi cat mai usor pe termen lung, dar si pentru a putea trai intr-o lume curata, in care aerul si apa sa fie calitative.

Incepe prin a cunoaste materialele optime pentru reciclarea deseurilor din plastic


Pentru inceput, este important sa te documentezi despre tipurile de plastic pe care le poti recicla. Chiar daca la prima vedere, poate parea ca toate pot fi transformate, nu este asa. De exemplu, poti recicla:

·polistiren – este un plastic ieftin si usor, care se foloseste in general pentru realizarea paharelor si a tacamurilor de unica folosinta, dar si pentru realizarea cutiilor de oua. Atunci cand nu este reciclat, pe termen lung polistirenul poate provoca substante cancerigene;
·polipropilen – desi este un plastic mai dur, acesta poate fi reciclat. El este destul de rezistent la caldura si se utilizeaza cu precadere in industria alimentara, ajutand produsele sa ramana proaspete cat mai mult timp;
·policlorura de vinil – utilizata pentru realizarea ambalajelor pentru produsele alimentare, policlorura este moale si flexibila. Ea poate fi reciclata numai cu ajutorul unor tehnici moderne, de ultima generatie;
·polietilen tereftalat – cunoscut popular drept materialul folosit pentru realizrea pet-urilor, acest material este dificil de dezinfectat, insa poate fi reciclat pe termen lung daca este tratat corespunzator;

De regula, pentru a-ti da seama din ce categorie de produse fac parte deseurile, trebuie sa stii cele 7 categorii reglementate oficial. Acestea sunt marcate cu ajutorul unor triunghiuri pe ambalaje.

Foloseste pubele galbene pentru plastic


Conform normelor in vigoare, este recomandat sa folosesti pubele galbene pentru colectarea selectiva a deseurilor din plastic. Aici poti pune toate materialele pe care iti doresti ca firma care se ocupa de ridicarea deseurilor sa le ia.

In cat timp se descompune plasticul in mod natural?


Statisicile indica faptul ca o persoana foloseste, in medie, aproximativ 20 de minute o sacosa din plastic, dupa care o arunca. Daca nu colectezi selectiv deseurile, atunci trebuie sa stii ca plasticul se descompune in mod natural in aproximativ 400 de ani. Asta inseamna ca la un consum foarte mare de plastic, gradul de poluare va creste exponential, in cazul in care intreaga populatie nu ia masuri.

Gandeste-te intotdeauna la consecintele actiunilor tale, inainte sa arunci ambalajele din plastic, pentru a-ti da seama cat de mult poate face diferenta selectarea colectiva.

Colaboreaza cu un OTR


Daca ai o firma producatoare, dar nu dispui de suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa singur de tot ce inseamna colectarea selectiva, atunci trebuie sa stii ca poti apela cu incredere la o un OTR, adica o firma specializata in colectarea, transportarea si valorificarea deseurilor reciclabile. Mai exact, o persoana dedicata in acest sens va coordona managerierea deseurilor din plastic, pentru a-ti fi cat mai usor!

Ocupandu-te de reciclarea deseurilor din plastic pe termen lung, contribui intr-un mod extrem de important la imbunatatirea calitatii aerului si al apei, dar si la reducerea consumului de materii prime si energie electrica. Ecologic3rambalaje.roiti vine in ajutor atunci cand ai nevoie de sprijin, fiindu-ti mereu alaturi!

Date de contact:


E-mail:office@ecologic3rambalaje.ro
contact@ecologic3rambalaje.ro
Telefon: 0239 680 500

Autor