Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ghid util: Ce poți face pentru a-ți menține picioarele calde în încălțăminte

Ghid util: Ce poți face pentru a-ți menține picioarele calde în încălțăminte

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
454

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În timpul sezonului rece, ne confruntăm adesea cu problema picioarelor reci. Chiar dacă avem încălțăminte călduroasă sau șosete groase, picioarele rămân reci și ne oferă o stare de disconfort. Iar principalele cauze sunt sensibilitatea crescută la frig, existența anumitor carențe nutriționale sau a unor fluctuații hormonale ori circulația periferică deficitară. Însă, acum există o mulțime de metode pentru a trata problema picioarelor reci, așa că iată câteva lucruri pe care le poți pune în practică, în timpul iernii!

Păstrează mereu încălțămintea uscată

În sezonul hibernal ne simțim picioarele reci, însă putem beneficia de mai mult confort termic, dacă păstrăm încălțămintea într-un loc uscat și călduros. Dacă ți-ai udat bocancii de munte, scoate branțurile și lasă-le la uscat în apropierea unei surse de căldură. Eventual, poți să folosești și câteva ziare mototolite, în interiorul lor. Acestea sunt cele mai bune pentru a îndepărta umezeala. Astfel, vei putea merge a doua zi în noi drumeții sau la schi, fără să îți simți picioarele reci.

Poartă șosete groase

Șosetele groase sunt o metodă eficientă de a-ți proteja picioarele de temperaturile scăzute. Însă, trebuie să te asiguri că șosetele nu sunt foarte strâmte, astfel încât să nu împiedice circulația sângelui. De asemenea, șosetele trebuie înlocuite imediat, dacă au devenit umede din cauza transpirației.

Tocmai de aceea, ar trebui să optezi pentru șosete din lână, care izolează termic și îți oferă confort, chiar și în condiții de umezeală. Șosetele din lână absorb apa și în același timp îi facilitează evaporarea. Din categoria șosetelor călduroase fac parte și cele din amestecuri de fibre sintetice: poliester, polipropilenă, elastan, nailon, etc. Fiecare tipologie aduce ceva în plus: respirabilitate, termoreglare, uscare rapidă, etc. În schimb, ar trebui să eviți șosetele din bumbac. Deși sunt plăcute la atingere, se usucă extrem de greu și astfel favorizează senzația acută de picioare reci.

Folosește branțuri termice

Pentru a-ți păstra picioarele calde în încălțăminte, poți încerca să folosești încălzitoare tip branțuri. Acestea se găsesc de obicei în magazinele online și se folosesc foarte ușor în interiorul pantofilor. Aceste branțuri termice sunt de unică folosință și se activează la scurt timp după contactul cu aerul. După ce le-ai scos din ambalaj, trebuie să se le așezi în interiorul bocancilor sau al ghetelor, la fel ca pe niște branțuri, iar apoi te poți încălța fără probleme. Timp de câteva ore, picioarele tale se vor bucura de confort termic. În plus, aceste branțuri termice pot fi folosite și interiorul anumitor modele de încălțăminte bărbătească din piele naturală, mai ales în zilele de iarnă, când trebuie să purtăm la birou o ținută office.

Alege încălțămintea potrivită


Pentru sezonul rece este important să alegi încălțăminte impermeabilă și călduroasă. Astfel, picioarele tale vor fi protejate de umezeală și vor fi mereu calde. Încearcă să eviți încălțămintea fixă, deoarece favorizează apariția bătăturilor și menține senzația de frig. Alege o pereche de ghete care să-ți permită să îți miști degetele pentru a stimula circulația sângelui. Atunci când alegi o pereche de încălțăminte mai largă, poți purta șosete din lână, care îți vor menține picioarele calde, în zilele friguroase.

Îmbunătățește-ți circulația periferică

O metodă eficientă de a-ți pune sângele mișcare poate fi schimbarea dietei, cel puțin în perioada iernii. Consumă zilnic usturoi, ghimbir, ardei iute, hrean, muștar sau piper. De asemenea, toate preparatele și suplimentele alimentare pe bază de Ginkgo Biloba sunt extrem de benefice pentru vasodilatație, îmbunătățind circulația sângelui. Iar dacă nu vrei să-ți schimbi dieta, poți încerca să bei mai des ceaiuri de păducel sau anghinare, care au acțiune vasodilatatoare.

Iar pe lângă alimentație, este important să faci măcar 30 de minute de mișcare pe zi. Poți alege să faci exerciții acasă sau la sală, sau poți opta chiar pentru o plimbare în aer liber. Sportul îți va stimula circulația periferică, iar picioarele tale se vor încălzi mai ușor.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre metodele la care poți apela pentru a-ți menține picioarele calde, în perioadele friguroase ale anului. Ține minte că alimentația și sportul sunt esențiale pentru îmbunătățirea circulației periferice, așa că dacă vei face mișcare constant, vei uita de problema picioarelor reci.

Sursa foto: unsplash.com/photos/H6HNYGsyeKQ

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro