Bucuresti

Ideea zilei: delicii la borcan pe care trebuie să le încerci

Ideea zilei: delicii la borcan pe care trebuie să le încerci

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
123

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cămara ta trebuie să fie pregătită cu tot felul de bunătăți din care să te înfrupți atunci când poftele îți dau târcoale. Și cum cea mai sănătoasă și economică metodă de a-ți procura proviziile este să le prepari chiar tu, îți propunem și noi o listă de delicii la borcan pe care le poți face acasă.

Iată în continuare câteva idei savuroase care îți vor încânta papilele gustative!

Gem și dulceață

Dacă vrei să te răsfeți cu un desert care îți va aminti de copilărie, atunci pregătește câteva borcane de gem și dulceață. Însă, înainte de a te apuca detreabă trebuie să știi că cele două tipuri de produse sunt diferite, deși denumirile lor sunt folosite deseori ca fiind similare. Ei bine, gemul desemnează acel desert obținut prin zdrobirea fructelor. Acesta trebuie să conțină minim 20% fructe întregi, care vor sta inițial într-un sirop obținut în urma fierberii lor. Încearcă gemul din fructe de pădure, coacăze sau vișine.

Pe de altă parte, dulceața se obține folosind bucăți de fructe în combinație cu zahăr. Proporția pe care trebuie să o respecți în acest caz este de 55% zahăr, iar restul fructe proaspete. Știai că dulceața a fost folosită la început drept tratament medical, după care a devenit desertul preferat al oamenilor bogați?

Zacuscă

Zacusca este una dintre cele mai populare preparate românești, care se obține din legume proaspete, coapte sau prăjite în ulei. Aceasta se regăsește în majoritatea țărilor balcanice, dar la noi în România ea se prepară din vinete, ardei roșii și ceapă, la care se mai pot adăuga ciuperci, dovlecei și diverse condimente. O curiozitate legată de acest fel de mâncare este că rădăcina cuvântului folosit pentru denumirea sa este de origine slavă și are înțelesul de ”gustare” sau ”aperitiv”. Bulgarii au și ei un preparat similar, cunoscut drept ”luteniță”, iar gastronomia lipovenilor include de asemenea un sortiment de zacuscă, o rețetă care cuprinde și peștele.

Cremă tartinabilă de ciocolată

Îți plac cremele de ciocolată din comerț, care pot fi servite cu clătite sau chiar pe felii de pâine? Le poți pregăti și tu în propria bucătărie, deoarece există o mulțime de rețete pe internet care te vor ghida pas cu pas pentru a obține un gust cel puțin la fel de delicios ca al produselor de pe rafturile magazinelor! Majoritatea rețetelor includ ciocolată cu conținut crescut de cacao, alune de pădure, zahăr, unt și lapte, precum și diverse esențe și arome.

Și, dacă îți dorești să creezi un mic dejun instagramabil, la final toarnă crema în borcane mici, ”asortează” câteva croissante cu unt și un pahar cu suc de portocale. Nu-i așa că ți-am făcut poftă?!

Cătină cu miere

Din seria deliciilor la borcan nu putea lipsi cătina cu miere. Cătina este o plantă care oferă beneficii miraculoase pentru sănătate, având un conținut ridicat de vitamine. În combinație cu mierea, vei obține un preparat natural care îți va oferi doza de nutrienți esențiali pentru organism. Rețeta de boabe de cătină cu miere la borcan este cât se poate de simplă: spală boabele, adaugă-le în borcan iar mai apoi toarnă mierea. Proporția corectă este următoarea: două părți de cătină și o parte de miere.

Care sunt deliciile care îți lasă gura apă?

Sursa foto: drive.google.com/file/d/1hkVMwAul6tNtOeZt280z0gqEK-hIwXDp/view?usp=sharing