Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Mașină nouă vs mașină second hand: Ce ar trebui să știi?

Mașină nouă vs mașină second hand: Ce ar trebui să știi?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
547

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Când vine vorba de cumpărat un automobil, indiferent de buget, ai de făcut o alegere: mașină nouă sau second hand. Fiecare variantă ale avantajele și dezavantajele ei din punct de vedere economic și al confortului personal. Opțiunea optimă pentru tine este cea care se potrivește cel mai bine bugetului și nevoilor tale cotidiene. În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre aspectele pozitive și negative ale mașinilor noi și second hand, pentru a te orienta mai ușor în alegerea următoarei tale investiții.

Avantajele unei mașini noi

Mașina nouă beneficiază de garanție. Această măsură de siguranță te păzește de orice eventuale defecțiuni din fabrică, pe care producătorul auto le va suporta. Unele mărci extind perioada de garanție până la 7 ani sau 150.000 de kilometri. În funcție de modelul ales și de perioada în care urmărești să cumperi o mașină, poți beneficia de reduceri semnificative de preț prin programe naționale (Rabla, Rabla Verde) sau de discounturi ale dealerilor. Creditele auto sau diversele variante de leasing sunt o opțiune pentru eșalonarea plății, iar dacă dispui de toată suma poți negocia prețul final sau poți obține dotări superioare gratuit. În plus, sunt mărci de mașini care se depreciază mult mai lent, aspect ce face investiția ta inițială mult mai sigură pentru viitor.

Activitatea de cercetare a producătorilor de mașini este un proces continuu, iar rezultatele muncii lor se regăsesc în cele mai noi tehnologii pentru șoferi, pasageri și ceilalți participanți la trafic. Astfel, fiecare mașină nouă îți aduce un plus de siguranță, confort și economie, pentru că tendința este de scădere a consumului de carburant. Dacă alegi un model hibrid sau electric, avantajele sunt și mai multe: subvenții la achiziție, consum minim sau inexistent de combustibil, reduceri de taxe, parcare gratuită în marile orașe.

Avantajele unei mașini second hand

De fiecare dată când ai un buget pentru a cumpăra o mașină și urmărești piața auto te gândești ce ai putea obține în plus cu aceiași bani. Primul răspuns este: un model de clasă superioară, cu dotări mult mai bune. Prețul de achiziție mai mic este așadar principalul avantaj. Cea mai mare fobie în urmă cu câțiva ani era că, odată ieșite din perioada de garanție, mașinile intră într-un fel de program de autodistrugere. Nimic mai fals! Automobilele sunt gândite să funcționeze în stare perfectă mult după primii 100.000 de kilometri, bineînțeles, respectând indicațiile de bună utilizare. Întreținerea unei mașini rulate este mult mai ofertantă. În cazul unei mașini second hand, mentenanța revine exclusiv în grija ta și poți alege variantele care te avantajează cel mai bine. Spre exemplu, poți alege piese auto Dacia din dezmembrări, originale și de calitate superioară pentru mașina ta. În ceea ce privește mașinile de lux, varianta la mâna a doua este pentru cei mai mulți singura posibilă, deoarece prețul de listă este unul prohibitiv.

Bile negre pentru mașinile noi


Cel mai mare dezavantaj al unei mașini noi este deprecierea rapidă. Practic, o bună parte din prețul pe care l-ai plătit (sau îl vei plăti la finalizarea creditării) scade drastic în secunda în care ai ieșit de pe poarta dealerului. O altă lovitură pe care o primești în calitate de posesor al unei mașini noi vine tocmai din partea producătorului: lansarea unui nou model, care ți se va părea superior din toate punctele de vedere. Pentru a beneficia de garanție, mașinile noi trebuie inspectate doar în reprezentanțe agreate de producător, cu costuri mult mai mari.

Riscurile achiziției second-hand

Cel mai mare risc în acest caz este că investești într-o loterie. Indiferent cât de mult te-ai documenta, oricât ai verifica istoricul și starea tehnică a mașinii, pentru fiecare defecțiune ești bun de plată. Pe măsură ce anii trec și numărul de kilometri crește, reviziile sunt mai scumpe, așadar încă un dezavantaj financiar. De asemenea, procesul de vânzare poate fi mai dificil în cazul unei mașini cu mai mulți proprietari de-a lungul anilor.

Alegerea între o mașină nouă și una second hand nu poate fi una prestabilită. Totul depinde de buget și de așteptările pe care le ai de la mașina pe care ți-o permiți. Nou înseamnă în garanție și fără grija reparațiilor, rulat înseamnă o clasă și dotări superioare, dar cu riscul asumării unor costuri neprevăzute de întreținere.

Sursa foto: pixabay.com/photos/car-automotive-cars-trade-dealer-718781/

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/