Bucuresti

Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus (Covid-19) atunci când închiriezi o mașină

Măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus (Covid-19) atunci când închiriezi o mașină

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
300

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O igienă bună rămâne cea mai bună metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus (Covid-19). De asemenea, autoizolarea poate reduce enorm din șansele, sau, mai bine zis, neșansele de contaminare cu acest virus. Totuși, atunci când situația o cere, este posibil să ai nevoie de o deplasare în interes de serviciu sau pentru petrecerea câtorva zile departe de știri negative, rutină și lucrat de acasă.

În aceste condiții, dacă vei decide să închiriezi o mașină pentru a avea mobilitate, e bine să cunoști câteva reguli de igienă, despre care am ales să discutăm în acest material. Iată care sunt cele mai bune și simple măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus (Covid-19) atunci când închiriezi o mașină.

Dezinfectează părțile mașinii cu care vei intra în contact

Începe printr-o dezinfectare cu alcool medicinal a componentelor mașinii cu care vei intra în contact. Vorbim, desigur, de părțile evidente ale autoturismului, precum mânerul ușii, cheia, schimbătorul de viteze și volanul. Nu-ți face griji dacă ai uitat să faci asta înainte de a urca în mașină, pentru că te poți ocupa de dezinfectare chiar și după aceea, atâta timp cât ai păstrat o mască de protecție și nu ți-ai atins fața înainte de a realiza că ai omis acest pas important.

Ar fi indicat să nu omiți nici butoanele de pe tabloul de bord, cum ar putea fi cele care controlează radioul mașinii, funcția de dezaburire a lunetei sau aerul condiționat. La fel de importante sunt și butoanele prin care te poți folosi de mecanismul electric de deschidere a geamurilor. Și dacă tot suntem la capitolul dezinfecției, dacă e nevoie să alimentezi mașina până să pornești la drum, nu uita să folosești mănușile de lângă pompele de combustibil înainte de a atinge mânerele acestora. Dacă benzinăria nu pune la dispoziția clienților mănuși de unică folosință, nu uita să te speli cu apă și săpun, imediat după ce ai plătit pentru combustibil.

Poartă mască dacă nu călătorești singur

Dacă ești nevoit să faci o deplasare în interes de serviciu și vei fi însoțit în călătoria ta de cel puțin un coleg de birou, poartă mască cât timp ești în mașină. Indiferent cât de apropiat te simți de camaradul tău de drum, nu poți ști sigur dacă acesta a respectat sau nu indicațiile autorităților, cum ar fi evitarea zonelor aglomerate. Așa că cel mai bine ar fi ca amândoi să păstrați măștile de protecție pe față, mai ales că vorbim de un spațiu foarte limitat, așa cum este habitaclul mașinii, în care contaminarea s-ar putea face mult mai ușor decât într-un spațiu deschis.

Aerisește mașina des

Măștile asigură o protecție ridicată în fața virușilor, însă nicio altă măsură, în afară de cea a autoizolării totale, nu îți va garanta 100% că ești în siguranță. De aceea, cel mai bine ar fi, atunci când faceți o pauză de la condus, să lăsați portierele mașinii închiriate deschise, pentru o aerisire ca la carte. Aerul curat și razele soarelui nu sunt cei mai buni prieteni cu virușii, așa că riscurile de infectare se vor reduce.

Aplicând aceste trei măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus, vei putea sta liniștit pe tot parcursul călătoriei cu mașina, indiferent cu cine alegi sau ești nevoit să o faci. Cei de la Olimpo rent a car se asigură în permanență că mașinile pe care ți le pun la dispoziție sunt dezinfectate și gata de un drum în siguranță, așa că poți apela cu încredere la serviciile lor!


Sursa foto: unsplash.com/photos/8e2gal_GIE8