Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Metode de dezvoltare a inteligenței emoționale la copii

Metode de dezvoltare a inteligenței emoționale la copii

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
447

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Specialiștii definesc inteligența emoțională ca fiind abilitatea unei persoane de a recunoaște, exprima și gestiona sentimentele proprii, dar și ale celorlalte persoane. Inteligența emoțională este o abilitate care se învață, iar această responsabilitate le revine, în special, părinților.

Spre deosebire de mersul sau vorbirea, care se dezvoltă în mod natural, inteligența emoțională are nevoie de antrenament și multă susținere din partea familiei. Copiii trebuie să înțeleagă emoțiile, să învețe despre ele și să poată să le recunoască. Un copil de 3 ani nu va ști niciodată cum simte altcineva într-o anumită situație. Pe de altă parte, întrebat peste doar un an același lucru, el va putea să identifice dacă altă persoană este supărată, este fericită sau obosită. În doar un an, copilul a beneficiat de o crește mentală impresionantă, susținută de informațiile oferite de părinți și de cei care au grijă de el. Din acest punct de vedere, se poate face o diferențiere foarte clară între copiii inteligenți emoțional și cei care nu avut condițiile optime pentru a-și dezvolta această abilitate. Copiii din prima categorie știu cum să recunoască și să gestioneze majoritatea emoțiilor, reușind să rămână conectați într-o activitate chiar dacă lucrurile nu decurg așa cum își doresc.

Iată care sunt cele mai recomandate metode pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor!


1. Cititul

Este o activitate care trebuie să le fie prezentată copiilor încă de la cele mai mici vârste. Lectura dezvoltă abilitățile critice de gândire, oferă multă cunoaștere și stimulează inteligența emoțională. Chiar dacă activitatea propriu-zisă de citit nu are un efect anume asupra inteligenței emoționale, sunt foarte importante parcurgerea întâmplărilor din cărți, cunoașterea personajelor și asimilarea scenariilor atât de complexe.


2. Activități STEM

Domeniul științelor este recunoscut în prezent ca un subiect interdisciplinar, care susține și dezvoltă toate tipurile de inteligență ale copiilor. Provocările STEM reprezintă o abordare integrată cu aplicații în lumea reală, care include recunoașterea emoțiilor și chiar transpunerea lor în domenii exacte cum sunt matematica sau informatica. Copiii pot beneficia de un curs programare gratuit, care le va deschide porțile minunatei lumi a științei și tehnologiei, dar și a inteligenței creative.


3. Desenul

Orice copil este un artist, conform credinței lui Pablo Picasso, iar adevărata provocare este cum să rămâi artist atunci când crești. Desenul este o abilitate naturală pentru toți copiii, dar exersarea acestuia trebuie stimulată de către părinți. Beneficiile desenului sunt multiple și includ autocunoașterea, exprimare emoțiilor, dezvoltarea abilităților motorii fine și coordonarea ochi-mână. Cu ajutorul desenului, cei mici își pot folosi simțurile și pot cuceri lumea din jurul lor, bazându-se pe toate informațiile pe care le procesează. Desenul este un limbaj universal care permite exprimarea gândurilor și abordarea unor idei inovative ce permit dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și de gândire creativă.

Copiii trebuie să recunoască și să înțeleagă cum se simt, iar pentru asta părinții trebuie să le explice detaliat despre ce e vorba. De fiecare dată când cel mic se comportă într-un anumit mod, părintele îi va explica dacă este vorba despre bucurie, furie, supărare, tristețe sau chiar timiditate. De asemenea, dezamăgirea, speranța sau durerea, trebuiesc și ele evidențiate corespunzător.

Beneficiile pe care inteligența emoțională le aduce copiilor sunt nenumărate. În drumul lor pe care îl vor parcurge spre viața de adult, cei mici vor putea experimenta situații diverse, dar pe care vor putea să le depășească cu succes, dacă știu să recunoască emoțiile și au cunoștințele necesare pentru a le domina. Autocalmarea, dar și gestionarea sentimentelor altora va permite dezvoltarea unor relații sănătoase cu alți copii, iar rezultatul vor fi adevărate prietenii care vor dura toată viața.

Toți copiii au capacitatea de a-și dezvolta inteligența emoțională, cu singura condiție să beneficieze de sprijinul părinților în acest sens.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fkhjl

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro