Bucuresti

Metode eficiente pentru pregătirea elevilor care dau Evaluarea Națională

Metode eficiente pentru pregătirea elevilor care dau Evaluarea Națională

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 luni si 4 zile
Vizualizari
101

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Evaluarea Națională este primul examen major din viața unui copil, așa că este normal ca acesta să aibă emoții. Totuși, nu este deloc un motiv de descurajare. Îți poți ajuta copilul să se pregătească mai bine apelând la câteva metode care îi vor eficientiza procesul de învățare și îl vor ajuta să rețină mai ușor informația. Iată care sunt acestea.

Învățatul înainte de culcare

În timpul somnului, creierul are capacitatea de a asimila mai bine informația nouă. Deși pare o metodă obositoare sau contraproductivă, învățatul înainte de culcare poate fi foarte eficient. Ajută-l pe cel mic să parcurgă materia cu câteva ore înainte de a dormi și, astfel, acesta o va putea reține mult mai ușor.

Stabilirea unui program

Pentru a putea parcurge toată informația într-un timp util, este recomandat să faceți împreună un program de învățare. Dacă anumite intervale de timp vor fi dedicate unei anumite materii sau pentru activități specifice (învățarea teoriei, exerciții etc), copilul își va putea gestiona mai bine timpul necesar pentru a atinge un nivel optim al cunoștințelor.

Împărțirea lecțiilor

O metodă des promovată de către părinți este aceea de a parcurge cât mai mult dintr-o materie sau de a repeta o lecție până în momentul în care copilul stăpânește noțiunile. Totuși, o astfel de tehnică este obositoare și nu dă întotdeauna rezultate. În schimb, este mult mai eficient dacă acesta își va împărți lecțiile în secțiuni mai scurte. Astfel, cantitatea de informație va fi mai mică și va deveni mult mai ușor de parcurs. Învățarea zilnică a unor lecții mai scurte este mai avantajoasă decât procesarea unei cantități mai mari de informație.

Învățatul cu voce tare

Această metodă clasică este incredibil de eficientă și ar trebui recomandată tuturor copiilor. Prin citirea și repetarea lecțiilor cu voce tare, elevul o poate reține mai ușor. Această metodă este potrivită în special pentru copiii cu memorie auditivă, dar s-a demonstrat că este de mare ajutor pentru oricine se află în timpul unui proces de învățare.

Testarea

Acesta reprezintă un mod grozav de autoevaluare, dar și de învățare. În primul rând, copilul va descoperi nivelul la care se află și va ști ce cunoștințe au nevoie de un studiu mai profund. Mai mult, acesta va putea evalua toate greșelile pe care le-a făcut în timpul testelor și va putea reține mai ușor informația cu care are probleme. Elevii pot apela la teste pe care să le rezolve acasă și unde să primească rezultatele pe loc, pentru a-și verifica rapid cunoștințele. Aceștia pot căuta teste școlare evaluare națională limba română sau matematică și să realizeze o mică simulare a examenului, pentru a vedea cum se descurcă.

Crearea unui ambient potrivit pentru învățare

În momentul revizuirii lecțiilor, elevul are nevoie de o atmosferă care să promoveze învățarea și să îi permită să se concentreze. Așadar, asigură-te că acesta are un spațiu propriu în care să poată să se ocupe de lecții fără distrageri. Amenajează-i acestuia un birou într-o zonă aerisită, cu acces la lumină naturală, unde să se poată simți confortabil și unde să nu fie deranjat.

Evaluarea Națională este, într-adevăr, un examen important, dar nu este deloc imposibil pentru un elev să obțină rezultate bune. Pune în practică aceste metode împreună cu copilul tău, iar acestuia îi va fi mult mai ușor să se concentreze pe învățat și să parcurgă toată materia într-un timp record.

Sursa foto: pixabay.com/photos/open-book-library-education-read-1428428/