Bucuresti

Resurse utile pentru profesori: 4 platforme de folosit

Resurse utile pentru profesori: 4 platforme de folosit

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 luni si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
180

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ești profesor de foarte mult timp și încerci să te adaptezi, cât mai bine, la școala online? Ai mai multe clase de elevi și dorești să le oferi un mediu de învățare modern, în ton cu vremurile digitale în care ne aflăm? Dacă da, cu siguranță, ești în căutare de platforme și ustensile utile, care să îți ușureze munca și, în același timp, să le ofere elevilor tăi o experiență de învățare simplă, distractivă și eficientă. Iată câteva dintre platformele și programele pe care le poți utiliza cu încredere, zi de zi!

1. Zoom, pentru ținerea claselor online

Există foarte multe platforme pe care le poți folosi pentru videoconferințe, însă, niciuna nu este la fel de facilă precum Zoom. Îți poți crea un cont rapid, apoi poți organiza „clase” diferite, în care să aibă acces doar anumiți elevi. În plus, poți trimite invitațiile la oră via link, pe Whatsapp, grupuri de Facebook sau alte canale pe care le folosești cu elevii tăi. Odată începută ora, poți solicita elevilor să lase camerele video deschise, în cazul unei dezbateri de grup, al unei lucrări de control sau al unei evaluări. Totodată, elevii pot avea și opțiunea de a participa la oră fără cameră video, urmărindu-te doar pe tine. Nu în ultimul rând, în cazul în care dorești ca elevii doar să asculte, fără a putea interveni, poți opri microfoanele. Cu alte cuvinte, Zoom îți permite să organizezi clasa exact așa cum dorești. Este un instrument foarte adaptabil, ce îți permite să afișezi atât camera ta video, cât și ecranul pe care îl folosești pentru prezentări sau predare.

2. Platforma Brio, pentru testări și evaluări

În cazul în care ai nevoie de un instrument modern pentru testarea și evaluarea elevilor tăi, Brio îți vine în ajutor. Este vorba despre o platformă unică, prin intermediul căreia poți concepe tipuri diferite de teste, croite exact pe nevoile tale și ale învățăceilor. În plus, Brio te poate ajuta să concepi teste diferite pentru fiecare elev, dar care să presupună un nivel de dificultate similar, pentru o evaluare corectă. Când vine vorba despre evaluare, platforma de testare Brio îți oferă rapoarte complete, care te vor ajuta să determini nivelul fiecărui elev în parte. Aceste rapoarte imparțiale pot fi împărtășite și cu părinții, care pot vedea, oricând, cum se descurcă fiii și fiicele acestora. Nu în ultimul rând, Brio te ajută să economisești timp, conceperea testelor și corectura fiind extrem de simple. Astfel, te vei putea concentra pe analiza detaliată a nivelului clasei și îți vei putea îmbunătăți metoda de predare.

3. Creately, pentru diagrame și scheme ușor de înțeles

Creately este o platformă ideală, atunci când dorești să le oferi elevilor scheme simple, clare, colorate și atractive, pentru a-i ajuta să înțeleagă, mai bine, concepte complicate. Fie că predai limba română, biologie, chimie, fizică, logică sau limbi străine, poți utiliza o gamă largă de schițe și diagrame, perfecte pentru exprimarea ușoară și clară a materiei. De exemplu, ai la dispoziție diagrame Venn, tabele, hărți, diagrame circulare sau cu bare, pe care le poți folosi cum dorești. După ce ai conceput graficele dorite, le poți împărtăși cu elevii și puteți discuta pe marginea lor în orele ținute online.

4. A Web Whiteboard, pentru o tablă digitală în timp real

Uneori, când predai anumite lecții, simți nevoia să folosești tabla. Cum orele online nu îți permit acest lucru, ai nevoie de un instrument care să simuleze tabla reală din clasă. A Web Whiteboard îți permite să inviți elevii să vadă și să participe, în timp real, la predare. Ai la dispoziție un spațiu suficient de mare pentru a scrie, a desena, a face schițe sau a încărca alte documente pe care dorești să desenezi, să subliniezi sau să adaugi explicații.

Astfel, predarea online va fi mult mai simplă, tu vei depune mai puțin efort, iar elevii tăi vor înțelege materia la fel de bine ca în clasă. Așadar, folosește instrumentele de mai sus împreună sau separat, pentru ca procesul de predare și învățare să devină o plăcere pentru ambele părți – atât pentru tine, cât și pentru elevi!

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-child-sitting-by-the-table-while-looking-at-the-imac-4145153/