Bucuresti

Rețete perfecte pentru o petrecere în aer liber

Rețete perfecte pentru o petrecere în aer liber

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 6 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
183

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Când spui „petrecere în aer liber”, gândul îți zboară involuntar la un grătar încins și la mirosul inconfundabil al cărnii care sfârâie pe jar. Dacă organizezi o astfel de petrecere, e clar că grătarul nu are cum să lipsească din peisaj, iar noi ne-am gândit să te ajutăm cu câteva rețete speciale pentru un astfel de eveniment.

Aripioare cu sos Teriyaki

Aceasta este o variantă mai complexă de aripioare de pui bbq, ingredientul special fiind sosul Teriyaki. Se începe cu prepararea sosului, pentru care ai nevoie de:

  • 150 de mililitri de sos de soia
  • Sucul de la un grapefruit sau de la două portocale
  • Două lingurițe de ulei de susan
  • Două lingurițe de miere
  • O linguriță de pudră de ghimbir
  • O linguriță de boabe de muștar
  • O lingură de semințe de susan
  • Două cepe verzi.

Cepele se taie mărunt, după care toate ingredientele se amestecă într-un borcan care se lasă la frigider 24 de ore, așa că sosul trebuie preparat cu cel puțin o zi înainte de petrecere. O ceșcuță de sos Teriyaki este suficientă pentru 10 aripioare de pui. Acestea se spală bine, după care se condimentează cu sare și piper apoi se ung pe toate părțile cu sos Teriyaki, cu ajutorul unei pensule. Aripioarele se pun apoi pe grătar, unde vor fi întoarse pe fiecare parte și vor fi unse des, până se va forma o glazură crocantă.

Saramură de pui

Lista de ingrediente pentru această rețetă include:

  • O jumătate de kilogram de pulpe de pui dezosate și fără piele
  • 5-6 căței de usturoi
  • Doi ardei grași
  • Un ardei iute
  • 3 roșii
  • O ceapă
  • 4 linguri de ulei
  • Un sfert de legătură de pătrunjel
  • O linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper.

Carnea de pui se condimentează cu sare și piper, după care se pune pe grătar, împreună cu ardeii grași, ardeiul iute, ceapa și roșiile. După ce ardeii și ceapa s-au copt, se taie cubulețe, care se pun apoi într-o oală în care se adaugă 3-4 căni de apă. Se adaugă și cimbrul împreună cu sare și piper, după gust, după care oala se pune la fiert și se mai așteaptă 5 minute după ce începe să clocotească. Între timp, roșiile se taie cubulețe și se adaugă în oală, care se mai lasă pe foc încă 5 minute.

După aceea, cățeii de usturoi se strivesc și se amestecă bine cu uleiul, până se obține o pastă, care se adaugă în oală, împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt. Saramura se mai lasă să dea în clocot de două ori, după care zeama fierbinte de toarnă peste pulpele făcute pe grătar. Vasul se acoperă și se lasă cel puțin o oră, după care saramura poate fi servită.

Frigărui de pui

Ingrediente necesare:

  • O jumătate de kilogram de piept de pui dezosat
  • O vânătă
  • Două cepe
  • 3 ardei grași (roșu, verde și galben)
  • 10 ciuperci champignon
  • 300 de grame de roșii cherry
  • Doi dovlecei
  • Boia dulce
  • 150 de mililitri de lapte
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust.

Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe, care se pun apoi într-un vas de ceramică în care se toarnă laptele care să le acopere în întregime. Vasul se ține la frigider o oră, după care carnea se scurge bine. Legumele se taie și ele cubulețe și se pun într-un vas laolaltă cu carnea, condimentând apoi totul cu sare, piper și boia dulce.
Vasul se acopere cu o folie și se mai lasă încă o oră la frigider, după care poți forma frigăruile, alternând bucățile de carne cu legumele. Se ung apoi pe toate părțile cu ulei de măsline, după care le poți pune pe grătar.

Cu aceste trei rețete, invitații la petrecere nu au cum să fie altfel decât încântați așa că trebuie să le încerci cu prima ocazie.

Sursa foto: unsplash.com/photos/KuuQczwD4IA