Bucuresti

Rolul benzilor desenate în dezvoltarea imaginației copiilor

Rolul benzilor desenate în dezvoltarea imaginației copiilor

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 saptamani si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Într-o lume în care internetul a luat avant, copiii sunt atrași de vârste tot mai fragede în mirajul gadgeturilor, iar telefonul sau tableta le devin rapid jucării ce par de nelipsit. Adesea, părinții se întrebă cu ce ar putea înlocui aceste dispozitive, astfel încât să-i determine pe cei mici să găsească alte activități specifice vârstei și care să-i țină departe de ecrane. Benzile desenate sunt o variantă excelentă pentru a le dezvolta imaginația încă din primii ani de școală sau atunci când încep să descopere tainele literelor și cititului. Asocierea dintre text și imagini ar putea stârni interesul copilului tău spre lectură și astfel ar putea începe să aibă preocupări care să implice și cărțile, nu doar ecranele.

Benzile desenate pentru copii se pot lupta pentru a-i trezi interesul copilului tău și de a-l lua din fața televizorului sau a calculatorului. În plus, au un rol precis în a-i dezvolta imaginația, dar și logica și limbajul, prin asocierea dintre cuvinte și imagini. Sunt recomandate încă din primii ani de școală, atunci când cel mic începe să învețe să citească și reușește să deslușească singur textele, pe care apoi le va asocia rapid cu ilustrațiile

Iată câteva dintre beneficiile benzilor desenate pentru copii:

Vor descoperi eroi preferați din filme sau desene și în cărți

Copiii adoră super eroii, pe care îi identifică încă din primii ani de viață în desenele animate. Pe măsură ce cresc, îi descoperă și în filme animate sau cărți, fie că vorbim de celebrii Superman sau Batman sau de personaje mai recente și din ce în ce mai populare, precum Thor. Desigur, cărțile cu benzi desenate vin să exploreze și mai mult universul acestor personaje și te vei bucura, ca părinte, să-l vezi pe cel mic cucerit de ele, studiind intens imaginile și urmărind cu atenție textul de pe ele. Desigur, pornind de la exemplul super eroilor, există tot felul de povești și personaje de benzi desenate care i-ar putea stârni interesul și spori imaginația, în funcție și de domeniile de interes ale copilului tău.

Apetitul pentru lectură poate începe de la benzile desenate


Așa cum spuneam, apetitul și interesul pentru cărți și lectură poate începe de la benzile desenate. Faptul că imaginile sunt însoțite de text îl va ajuta să facă legături și conexiuni și va înțelege foarte bine firul poveștii, fără să se plictisească. În timp, va trece mai ușor la cărți și ar putea deveni chiar pasionat de citit, lucru care-i va dezvolta și mai mult imaginația și îi va îmbogăți vocabularul.

Pot învăța mai ușor o limbă străină

Pe lângă imaginație și vocabular, benzile desenate pot fi primul pas spre învățarea unei limbi străine. Cărțile ilustrate sunt de mare folos în acest sens, pentru că îl va ajuta pe copil să facă legătura între cuvinte și imagini, iar astfel va reține mult mai ușor denumirile în engleză, de exemplu, mai ales că benzile desenate folosesc cuvinte simple, percepute rapid de cei mici.

Benzile desenate au rolul precis de a le spori imaginația copiilor prin asocierea imaginilor cu textul, dar și de a le hrăni interesul pentru cărți și lectură, o variantă ideală a zilelor noastra de a-i lua din fața laptopului sau a tabletei.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/adolescen-i-adunare-intrunire-adolescen-a-4841961/