Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Scurtă istorie a circului și de ce a ajuns faimos

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
461

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Știai că circul se numără printre cele mai vechi modalități de distracție? Dacă astăzi reunește unele dintre cele mai impresionante spectacole de acrobație, gimnastică sau iluzionism, pe vremuri aducea în scenă lupte sau întreceri diverse. Era o adevărată desfășurare de forțe, unde atât participanții, cât și spectatorii treceau prin stări și momente intense. În 2023, circul reprezintă o artă complexă, unde talentul se îmbină cu dedicarea și curajul. Însă, nu vrei să știi de unde a pornit totul? Unde a fost înființat primul circ, dar și când au fost puse bazele reprezentațiilor moderne afli în rândurile de mai jos!

Istoria circului


Originea circului poate fi urmărită în antichitate, când spectacolele cu animale și acrobați erau prezente în Grecia și Roma antice.

Cel mai renumit circ din Roma Antică era Circus Maximus, care avea o suprafață impresionantă - 400 de metri lungime și 90 m lățime. Aici se puteau aduna până la 250 de mii de persoane pentru a se bucura de reprezentanțiile artistice. Și în Grecia Antică circul devenise un prilej de divertisment. Printre cele mai populare acte care erau puse atunci în scenă se numără: curse de care de război, întreceri între gladiatori sau expoziții cu animale.

Odată cu terminarea perioadei antice și căderea Imperiului Roman, artiștii au fost nevoiți să se reorienteze. Tocmai pentru că nu mai aveau unde să-și exprime talentul, au călătorit în alte țări din Europa. În secolele XVI și XVII, circul s-a răspândit pe întreg continentul european. Cei mai interesați erau monarhii și aristocrații care căutau diverse modalități prin care să uite de monotonie. Așa se face că mulți se bucurau de circ chiar la curțile regale, unde bufonii veneau să susțină diverse momente comice.

Circul modern a luat amploare în secolul al XVIII-lea, odată cu inițiativa lui Philip Astley, un fost ofițer de cavalerie. El este cel care a deschis primul circ permanent în Londra în anul 1768. Astley a introdus pista circulară și a stabilit baza pentru multe elemente ale circului modern, cum ar fi atmosfera festivă și varietatea actelor. Un alt moment important pentru istoria circului este înființarea London Hippodrom, unde se derulau reprezentații spectaculoase cu ajutorul animalelor.

În Statele Unite, circul a cunoscut o dezvoltare rapidă - în anul 1792 este definitivată prima clădire pentru spectacolele de circ în Philadelphia. Nu durează foarte mult până când popularitatea i se răspândește peste tot în lume. P.T. Barnum este un alt nume recunoscut în industria circului american tocmai datorită poveștilor incredibile pe care le crea. Dădaca lui George Washington sau Fetița cu patru picioare erau printre ciudățeniile care atrăgeau atenția publicului.

Astăzi, circul s-a adaptat noilor apariții tehnologice, dar și contextelor sociale. S-au înființat trupe specializate, cum ar fi Cirque du Soleil, care au adus o abordare mai artistică asupra spectacolelor. Pe plan local, Circul Espinol impresionează prin măreția și precizia reprezentațiilor, care reunesc idei creative diverse.

Atracțiile principale ale circului


Chiar dacă circul s-a dezvoltat foarte mult de-a lungul timpului, atracțiile principale au rămas aceleași și anume:

  • Acrobațiile aeriene - Aerial Silk sau Aerial Straps se numără printre cele mai populare opțiuni, care implică forță, grație și coordonare.
  • Cascadorii fizice - Unde sunt incluse și numerele umoristice, care au la bază manipularea corpului pentru a stârni râsete.
  • Reprezentațiile cu animale - Chiar dacă sunt la fel de impresionante, numerele artistice din ziua de astăzi nu se compară cu cele din trecut. Animalele sunt tratate cu mai multă responsabilitate și grijă.

Istoria circului începe din Roma Antică și continuă și în prezent. Rămâne, fără îndoială, o modalitate numai bună de relaxare și distracție, unde artiștii prezintă pe scenă acte organizate în cel mai mic detaliu.

Hai la circ și trăiește magia unei povești fără sfârșit!

Sursa foto: freepik.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro