Bucuresti

Sistem Inovator de piese auto Ford cu detectare a gropilor netezește drumul șoferilor noului Ford Focus

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Apartine de
Altgrad Auto
Vizualizari
731

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Șoferii din Romania au parte de călătorii neplăcute și de costuri la piese auto Ford, mari cauzate de gropile din asfalt, o problemă înrăutățită în urma iernii grele din acest an.

Noua tehnologie Ford Focus de detectare a gropilor poate reduce efectele întâlnirii accidentale cu acestea. Tehnologia este parte a sistemului de suspensii cu amortizare controlată în mod continuu (Continously Controlled Damping), care monitorizează în timp real informațiile venite dinspre senzori pentru a asigura calitatea ținutei de drum.

Tehnologia a fost perfecționată pe un circuit de teste care simulează suprafețe de rulare exigente pentru suspensii și care replică cele mai dificile gropi pe care le pot întâlni șoferii

Șoferii din multe regiuni ale Europei se confruntă cu o criză a gropilor. Drumurile cu gropi nu numai că fac călătoriile inconfortabile: impactul dur cu acestea poate de asemenea dăuna roților, anvelopelor și suspensiilor vehiculului, ducând la costuri mari de reparații pentru piese auto. Ford îi ajută acum pe toți șoferii noului Ford Focus să reducă impactul cu drumurile deteriorate prin introducerea unei tehnologii inovatoare de detectare a gropilor. Sistemul simte când o roată cade într-o groapă și ajustează cursa suspensiei, astfel încât roata să nu intre în întregime în ea.

Deoarece anvelopa și roata nu coboară până la capăt, ele nu lovesc partea opusă a gropii atât de tare. Suspensia spate poate reacționa chiar mai repede cu ajutorul unui semnal venit dinspre roata din față, înainte de a ajunge în dreptul gropii. Toate acestea se întâmplă într-o fracțiune de secundă.

"Inginerii noștri caută întotdeauna cele mai accidentate drumuri pentru a testa cu adevărat limitele suspensiei, dar observăm din ce în ce mai des că drumurile accidentate ne găsesc pe noi", a declarat Guy Mathot, responsabil cu dinamica noului Ford Focus. “Gropile reprezintă o problemă care nu va dispărea curând. Dar, cu ajutorul sistemului avansat de suspensii de pe noul Focus, vom fi capabili să reducem impactul acestora.” Sistemul complet nou de detectare a gropilor de pe Focus reprezintă o caracteristică a tehnologiei opționale de control al amortizării, care la fiecare 2 milisecunde monitorizează suspensia, caroseria, direcția și datele de frânare, ajustând răspunsul suspensiei pentru a asigura calitatea ținutei de drum.

Ford își dezvoltă piesele originale, folosind un drum accidentat special creat la centrul de testare al companiei din Belgia. Acesta replică cu exactitate cele mai mari gropi și pericole rutiere din întreaga lume. Inginerii perfecționează sistemele prin sute de ore de testare pe o gamă variată de drumuri publice europene, monitorizând sarcinile și tensiunea cu echipamente similare celor utilizate de seismologi pentru a studia cutremurele. Piesele auto Ford originale inseamna calitate si anduranta in timp, mai multi kilometrii fara probleme.

Te Asteptam sa vizitezi aplicatia online dedicate pieselor Ford: Catalog.Altgradauto.ro unde vei gasi piese originale, la un pret foarte bun la un click distanta!