Bucuresti

Specialitatea bucatarului - originalitatea

Specialitatea bucatarului - originalitatea

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Concept24
Vizualizari
422

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

De ce un bucatar este numit si omul-orchestra? Iata o lista cu ceea ce ar trebui sa stapaneasca un bucatar de succes, aflat in bucataria unui restaurant, un bucatar orchestra.

1. Produsul este totul. Sa stii de unde sa cumperi produse exceptionale este cheia succesului. Pui bun, iese bun.
2. Repetarea este cheia unei retete incununata de succes. Provocarea nu este sa obtii un fel de mancare exceptionala o data la zece ani. Nu. Dimpotriva, trebuie sa o faci pentru fiecare masa si pentru fiecare cina. Pentru 10, 30 sau 100 de persoane. Un lucru este cert, fara a-ti repeta actiunile asa cum fac marii sportivi, nu vei reusi.
3. Prezentarea marcheaza diferente uriase. Aranjarea pe farfurie este o arta minimalista pe care o descopera designerul care trebuie sa existe in fiecare bucatar.
4. Originalitatea. Specialitatea bucatarului este Capodopera sa.
5. Cunoasterea altor bucatarii genereaza provocari interesante care permit innoirea periodica a meniului.
6. Instrumentele de lucru fac diferenta intre amatori si adevarati profesionisti. Trebuie sa lucrezi repede si sa fii precis. Iar acestea nu sunt lucruri pe care sa le poti face la fel in bucataria ta.

Pentru a deveni un viitor mare bucatar, sunt cateva lucruri ce trebuie avute in vedere, atunci cand cineva doreste sa urmeze un curs de bucatar. In primul rand, trebuie investit ceva timp pentru a invata aceasta meserie. Dar cand iti place ceea ce faci nimic un este prea mult. Nici chiar faptul ca trebuie sa repeti si sa repeti chiar pana la o profunda plictiseala. Sa ai langa tine mentori care sa te inspire, sa inveti de la cei mai buni, sa fii un bucatar de succes.

Cariera de bucatar nu inseamna doar munca, tehnica si rabdare, inseamna sa ai o anumita inclinatie catre aceasta meserie foarte apreciata, sa iti placa sa calatoresti, sa te documentezi, sa experimentezi diverse culturi culinare si moduri de lucru, deoarece toate acestea iti vor imbogati experienta si cunostintele dificil de reprodus altfel. Iar cand toate acestea au ajuns la punctul culminant, vine acel moment cand se deschide drumul catre propria calatorie in calitate de bucatar, un drum asezonat cu succes si incredere, ingredientele de baza pentru o frumoasa poveste de viata.

Filtre articol

Tip: Diverse