Bucuresti

Top 7 cele mai vândute mărci de whisky din lume

Top 7 cele mai vândute mărci de whisky din lume

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
384

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Whisky-ul scoțian se identifică de foarte mulți ani cu titlul de “Cea mai vândută băutură spirtoasă din întreaga lume”, branduri scoțiene cu traditie în procurarea acestui sortiment fiind în prezent vândute în peste 200 de piețe, la nivel global.

Cu o valoare anuală a exporturilor ce depășește pragul de 4 mld. USD (cele mai mari piețe fiind SUA și Franța), popularitatea acestei băuturi crește de la an la an. Iată care sunt 7 dintre cele mai vândute mărci din whisky scoțian din lume:

1. Johnnie Walker
Este cea mai bine vândută marcă de whisky scoțian din întreaga lume, vânzările anuale sărind peste pragul de 180 de milioane litri. Această cifră face ca distanța dintre marca de whisky Johnnie Walker și restul plutonului să se majoreze considerabil, chiar și în condițiile în care vânzările totale de scotch din China au scăzut cu aproximativ 30%. Vrei și tu să încerci aroma celui mai bine vândut whisky scoțian din lume? Comandă online whisky Johnnie Walker de pe alcooldiscount.ro!

2. Ballantine’s
Pe locul doi se poziționează brandul Ballantine’s, a cărui vânzări anuale gravitează în jurul cifrei de 60 de milioane litri. Este o băutură compusă din 50 de tipuri de malț, patru din acestea provenind din cele mai importante centre pentru distilare de pe teritoriul Scoției: Speyside, Highlands, Lowlands, Islay.

3. Chivas
Cu o cifră de aproximativ 50 de milioane litri vânduți anual, marca de scotch Chivas completează cu succes podiumul celor mai vândute tipuri de whisky scoțian din lume. Chiar dacă se află la o distanță de “doar” 10 milioane de litri în spatele celuilalt brand produs de aceeași companie-mamă (Pernod Ricard), Chivas este un scotch mult mai popular în Europa față de Ballantine’s.

4. Grant’s
Acest tip de whisky scotian reușește să vândă anual o cantitate de aproximativ 40 de milioane litri, fiind una dintre cele mai apreciate mărci la nivel mondial, în rândul pasionaților de scotch. Brandul este numit după fondatorul acestuia, William Grant, unul dintre cele mai importante personaje din istoria dezvoltării distileriilor din Scoția.

5. J&B
J&B este un scotch ce nu mai are nevoie de absolut nicio prezentare. Popularitatea sa a atins cote uimitoare, chiar și în rândul tinerilor din țara noastră (principalul target al acestui brand: tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani). Whisky-ul scoțian J&B cunoaște una dintre cele mai fulminante creșteri, din punct de vedere al numărului de litri vânduți, ale acestui clasament.

6. Dewar’s
Chiar dacă nu este una dintre cele mai cunoscute băuturi spirtoase din România, scotch-ul Dewar’s se bucură de o popularitate în creștere, dacă este să ne raportăm la numărul anual de litri vânduți, la nivel mondial: 30 de milioane litri. Dewar’s s-a poziționat ca fiind una dintre cele mai importante distilerii scoțiene ale secolului XIX, purtând numele fondatorului acesteia, John Dewar. În prezent, brandul este deținut de prestigioasa companie Bacardi.

7. Famous Grouse
Terminăm acest top cu un un brand de renume, pe segmentul sortimentelor veritabile de scotch: Famous Grouse. Eticheta sticlelor este inconfundabilă, având printată pe suprafața acesteia celebra potarniche scoțiană. Bautura are la bază trei malțuri renumite: Glenrothes, Highland Park si Macallan. Fiind atât de populară între granițele Scotiei, despre acest tip de scotch circulă o vorbă îndrăgită de toți scotienii: în fiecare secundă, sunt terminate 3 pahare de Famous Grouse.

Iată care sunt cele mai bine vândute 7 braduri de scotch din lume. Dacă vrei să deguști savoarea unui whisky scoțian adevărat, poți comanda online chiar acum o sticlă de pe alcooldiscount.ro!

Sursa foto: pexels.com/photo/alcohol-bar-black-background-close-up-602750/