Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Aventuri off-road în România - 3 trasee autohtone pentru începători

Aventuri off-road în România - 3 trasee autohtone pentru începători

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1190

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Viața modernă este în permanentă mișcare și, de cele mai multe ori, ne găsim în postura de a ne dori o pauză sau o vacanță. Interesant este că, deconectați de la activități și de la ritmul alert, ajungem să ne dorim din nou adrenalină. Este un lucru firesc, spun specialiștii, căci ființa umană are nevoie de acțiune pentru a-și menține tonusul. Astfel au luat naștere aventurile pe patru roți, atât de iubite de pasionații de călătorii și aer liber.

Pasiunea pentru off-road, însă, nu este tocmai ușoară, dar răsplătește din plin pe cei care urmăresc depășirea barierelor naturale cu ajutorul bolidului preferat. Este nevoie ca automobilul să fie adaptat pentru funcționarea optimă în afara șoselei și, din fericire, multe dintre modelele 4x4 sunt proiectate și construite pentru a face față inclusiv deplasărilor off road – dacă sunt echipate cu anvelope off road r15, dimensiune menționată în talon. Dacă te interesează să încerci astfel de aventură, găsești mai jos câteva propuneri de trasee, cu indicii și recomandări pentru începătorii în acest domeniu.

Zona Prahova – Brașov – Buzău

Este, cu siguranță, unul dintre cele mai spectaculoase areale, cu nenumărate motive de a te opri pentru a putea admira frumusețile naturii, precum și cu trasee relativ ușoare:

  • Cheia (Prahova) – Lacul Vulturilor – Vama Buzăului (Brașov); călătorești pe drumuri forestiere și ai ca puncte de interes izvorul râului Buzău (cunoscut în zonă ca Pârâul Fetei), Lacul Siriu, Cheile Stânei, pasul Boncuța și fiecare kilometru presărat cu păduri răcoroase și fire de apă rece. În zona Vămii Buzăului vei descoperi cascada Urlătoarea – priveliște ce nu poate fi ratată!
  • Nehoiu – Penteleu este un alt traseu cu grad de dificultate scăzut, cu multe porțiuni de drum neasfaltat, forestier și chiar treceri prin pârâuri, dar nimic dificil. Drumul este presărat cu peisaje spectaculoase, păduri răcoroase și ciripit de păsărele la tot pasul, putând fi continuat fără probleme până în Covasna.
  • Sinaia – Platoul Bucegi este un alt traseu spectaculos, mai ales prin altitudinea la care poți ajunge pe drumuri forestiere fără a întâmpina dificultăți majore. Atenție! Este un traseu pe care vremea se poate schimba de la un minut la altul, te vei delecta cu peisaje spectaculoase și poți surprinde animale sălbatice – în special urși.

Zona Sibiu – Vâlcea – Argeș

Este un alt tezaur natural atractiv, care îți oferă trasee interesante, precum:

  • Păltiniș (Sibiu) – Voineasa (Vâlcea), unde vei avea de traversat doi munți (Lotru și Cibin), cu urcări până la altitudini de 1800 m și coborâre pe valea râului Frumoasa, spre Valea Lotrului. Este un traseu de aproximativ 60 Km, ce poate fi parcurs chiar și cu bicicleta, fiind presărat de numeroase popasuri și locuri în care poți admira flora și fauna.
  • Sădurel – Poiana Buceciu – Dobrun – Voineasa, unde drumul de pământ alternează cu porțiuni de drum forestier și parțial asfaltat.
  • Rucăr (Argeș) – Bran (Brașov) este un traseu cu peisaje de poveste și puncte de atracție turistică numeroase. Cunoscut drept culoarul care separă patru masive muntoase, cu creste înzăpezite care oferă peisaje spectaculoase chiar și în anotimpul cald, traseul unește două provincii istorice – Muntenia și Transilvania. Poți vizita Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Dâmbovicioarei, castelul Bran, Peștera Liliecilor.

Munții Măcin

Parcul Național Măcin din județul Tulcea este unul dintre cele mai bogate în trasee turistice amenajate (18 în total), 10 peisagistice și 6 tematice, fiind spectaculos pentru pasionații de geologie– și pentru cei parionați de flora specifică zonei. Astfel, pe traseul Poteca Priopcei poți observa 36 de familii de roci, iar între Celic Dere și Trestenic au fost identificate până acum peste 1200 de specii de plante pe care le vei descoperi dacă alegi acest traseu dobrogean.

România este una dintre foarte puținele țări europene care dețin o rețea de drumuri forestiere de mii de kilometri, ce permit alcătuirea unor trasee off road cross country foarte lungi. Datorită acestor amenajări minime, dificultatea majorității traseelor este redusă, iar iubitorii de natură pot savura atât frumusețile sălbăticiei, cât și fiorul unei aventuri neconvenționale. Așadar, e suficient să-ți echipezi corespunzător bolidul, să-ți stabilești traseul și vei porni într-o vacanță de neuitat!

Sursa foto: unsplash.com/photos/0u9QXu57KXY

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro