Bucuresti

Cum să alegi cel mai avantajos credit de nevoi personale

Cum să alegi cel mai avantajos credit de nevoi personale

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
90

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ai nevoie de bani ca să-ți renovezi locuința? Vrei să-ți schimbi mașina sau să pleci într-o excursie la care visezi de mult? Îți poți transforma foarte ușor toate planurile în realitate cu un credit de nevoi personale adaptat nevoilor tale. Mai mult, un astfel de împrumut reprezintă o soluție excelentă și atunci când ai nevoie de bani pentru a rezolva o problemă. Însă, indiferent de motiv, înainte de a lua bani de la bancă este esențial să realizezi o analiză detaliate.

Iată de ce trebuie să ții cont ca să alegi cel mai avantajos credit de nevoi personale:

Ia în considerare tipul creditului

Împrumutul pentru nevoi personale este unul de consum, pentru care nu trebuie menționat scopul său și nici nu sunt solicitate dovezi cu privire la utilizarea banilor. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de credite de consum și este important să le cunoști înainte de a solicita un împrumut. Astfel, poți opta pentru credite de nevoi personale fără ipotecă, care nu necesită nici o garanție adusă băncii, dar și credite de nevoi personale cu ipotecă, o variantă extinsă a primei categorii, care fac referire la o perioadă mai lungă de creditare și plafonul maxim ce poate fi împrumutat. Pentru varianta cu ipotecă, beneficiarul are obligația cesionării unei garanții reale în favoarea creditorului.

Analizează mai multe oferte bancare

Atunci când vrei să-ți cumperi un frigider, de exemplu, cu siguranță vizitezi mai mulți producători sau distribuitor ca să te asiguri că găsești produsul potrivit. Ei bine, aceeași regulă este valabilă și în cazul creditelor de nevoi personale. Înainte de a lua o decizie, ia în considerare ofertele mai multor instituții bancare. Poți găsi accesa credite de la OTP Bank, însă ai grijă să compari ofertele băncii între ele ca să te asiguri că faci o selecție potrivită.

Verifică cu atenție dobânzile creditului

Dobânda anuală efectivă (DAE) este un indicator important pentru orice împrumut bancar. Aceasta reprezintă costul total al creditului, respectiv suma pe care o vei plăti pe întreaga perioadă de rambursare și care include dobânzile lunare, comisioanele și toate taxele. Totuși, ia în calcul și dobânda lunară, care poate fi variabilă, fixă ori mixtă, deoarece așa poți să-ți ții mai ușor evidența cheltuielilor.

Stabilește valoarea și destinația împrumutului Multe instituții financiar-bancare le acordă clienților

împrumuturi care pot ajunge până la un grad de îndatorare de 70% din câștigul lunar. Într-o astfel de situație, prețul creditului s-ar putea să fie prea mare, așa că cel mai bine este să stabilești care este valoarea maximă pe care o poți solicita de la bancă în funcție de veniturile și cheltuielile tale. În general, ca să poți considera un împrumut avantajos, ar fi de preferat să optezi pentru un grad de îndatorare mai mic, de preferat sub 50% din câștigurile tale. Totodată, este esențial să stabilești și destinația banilor. Chiar dacă în cazul creditului pentru nevoi personale nu trebuie să-i aduci o justificare băncii, iar la cel cu ipotecă ți se pot solicita explicații doar de la o anumită valoare, tu trebuie să știi de câți bani ai nevoie și ce anume vei face cu ei.

Acordă atenție comisioanelor și perioadei de rambursare

La accesarea unui credit de nevoi personale este necesar să ai în vedere și taxele ori comisioanele care se achită la semnarea contractului sau lunar, pe lângă rata stabilită. Poate fi vorba de costuri pentru analiza dosarului, administrarea creditului, întârziere la plată ori rambursare anticipată. Perioada de rambursare a împrumutului trebuie și ea planificată cu atenție. De regulă, creditele de nevoi personale fără ipotecă pot fi acordate pe o perioadă de maximum 5 ani, însă la cele cu ipotecă termenul poate fi prelungit. Cel mai simplu e să te orientezi către o durată cât mai mică și suficient de flexibilă ca să îți poți achita împrumutul fără probleme.

Riscurile pe care le presupune un credit sunt numeroase, indiferent de valoarea sau tipul împrumutului accesat. Ca să te asiguri că beneficiezi de un produs avantajos verifică cu atenție contractul înainte să îl semneziși ia în considerare faptul că orice detaliu poate face diferența un împrumut ușor de suportat și unul cu grad ridicat de îndatorare.

Sursa foto: p2.piqsels.com/preview/597/432/966/money-finance-business-success.jpg